Uppdraget i Ukraina

Imorgon bitti bär det av från Kiev till Krim och Koktebel igen. Först en timmes flyg till Simferopol, sedan en dryg timme i bil till badorten Koktebel, där vingården och vinkällarna ligger. Den här gången står bland annat skördeplaneringen på programmet, ska också träffa personen som jag själv varit med och utsett till produktionsansvarig på plats, med andra ord min högra hand. Mer om det senare, hoppas jag. Har varit i Kiev för att arbeta vidare med de planer som behövs för att veta vad vi i produktionen ska syssla med de närmaste tre-fyra åren. En nöt att knäcka är hur man tillfredsställer en hemmamarknad som vill ha halvtorra viner och samtidigt blir framgångsrik på exportmarknaden. Det är lätt att tänka sig två separata portföljer, men det medför andra problem. Vi tänker så det knakar. Om ett halvår har vi lovat vara klara med den delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *