Hur gick det???

Ursäkta alla ni som inte kunnat sova sedan förra inlägget! Alla ni som undrar: hur gick det??? Jo, tack det gick bra. Så småningom. All Syrah kunde bärgas som planerat och nu jäser druvorna för fulla tankar i vinkällaren. Sedan sist har vi även hunnit köra in de sista druvorna för rosévin (Rolle och lite mer Cinsaut) och Cabernet sauvignon för rött. Den bevandrade ampelografen kanske undrar varför vi kör in Cabernet så tätt in på Syrah. Borde det inte gå någon vecka däremellan? Tanken är inte fel, men allt beror på hur man avser sätta ihop slutprodukterna och på Château L´Arnaude gör vi i år blott ett druvvin, en ren Syrah, och det i så liten upplaga som 300 liter (Wallin Confidential Syrah). Övriga druvor, inklusive merparten av Syrah, kommer att ingå, i olika kombinationer, i gårdens tre ”riktiga” viner: L´Arnaude, Château L´Arnaude och Wallin.Återstår att plocka nu gör Rolle för vitt (tas i natt) och Carignan (tas i morgon, om vädret tillåter) – jag lovar att återkomma med information om detta så slappna nu bara av och ta en välbehövlig natts sömn.

2 svar på ”Hur gick det???

  1. Men vafan. Wallin Syrah, -07, är ju avslagen cola! Noll syra! Den enklare Arnaude springer ju åttor kring sitt syskon. Har jag luftat sönder panget (i två timmar)? Det kan ju å andra sidan inte vara ett gott betyg det heller?

  2. Haha, men nej, avslagen cola är väl att ta i, men visst är det mer stuns i Châterau L´Arnaude (egentligen inte mer syra, men mindre alkohol,glycerol och överdådig frukt)). Den förra görs som ”nya världen”, den senare som ”klassiker”, Dessutom följer vi åren i detalj och 07 var ett alkoholdrivande år, varför vinet är extra runt och… generöst (inte avslagen cola). Nu måste du även prova Wallin Syrah 08 bara för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *