Indiansommar, malolaktisk jäsning & klipphängare

I oktober var det inte alltid så muntert här, men redan vid mellanlandningen i Kiev förstod jag att något var på gång: Aerosvits markpersonal gick runt med krigsmålningar på kroppen och fjädrar i håret. Väl framme i Simferopol var det rent livsfarligt. Eldfängda pilar och tunga tomahawker flög genom luften och om inte kavalleriet kommit tappert trumpetandes i sista stund vet man aldrig hur det hade kunnat sluta. Klart över tjugo plus här idag och indianer mest i varenda buske (någon påstod, att indianerna egentligen är indier eller rent av britter, men den medicinen bet inte på mig, varför jag idag köpt mig ett repetergevär från Winchester). Den malolaktiska jäsningen då, hur har den påverkats av allt detta? undrar ni nu med en otålighet som balanserar på kraterkanten till vansinnets vulkan. Jo, trots indianerna och värmen har inte den malolaktiska jäsningen velat ta fart i våra tankar, som, tillhör historien, står under tak men utan väggar och därför lätt blir lite för kalla när hösten slår klorna i kullarna ovanför staden Koktebel, där produktionsanläggningen stoltserar med sin skorsten. Således har varken indianer, indier eller britter hjälpt så här långt, men som tur är finns det vinmakare och mer om det blir det i nästa inlägg.

4 svar på ”Indiansommar, malolaktisk jäsning & klipphängare

  1. Bonjour Monsieur! Är den nyinköpta Winchestern en bygelrepeter eller en s.k. runkebössa? Det är en viktig distinktion minsann. 🙂 Jag har försått på Hr Skribenten att Koktebel inte är ankskit men det är först nu jag förstått schäsen. Jag har nämligen nyss googlat på Google pictures. Nudiststrand!!! Aha! DET är alltså den nakna sanningen. Flickorna på googlebilderna ser inte särskilt engelska eller ens ryska ut. Hur kommer man snabbast till Koktebel från Lunds horisont? Svara snabbt till signaturen ”Eager Beaver”
    /ThomasJ men nu Ann Onym

  2. Bästa Ann, vi talar så klart om klassisk bygelrepeter från 94, låt vara att den som har handlaget är snabbare med runkebössan. Vad stränderna anbelangar så är de bättre än vinerna – i alla fall än så länge.

  3. Inte äldre än -94?? Om du nu inte menar 1894 så vill jag bara påpeka att -94 inte ens är ”vintage”. Min lilla Winchester 62A är av årgång 1948 och ansågs för en 30-40 år sedan vara inget annat än en utpräglad tjuvjaktsbössa. Det du! Dock har jag jaktlicens på den lille vännen så någonstans i tillståndsdjungeln finns/fanns en tjänsteman med blick för rasrena fullblod. Självaste John Moses Browning lär ha sagt att hans bästa konstruktion var just 62:an. By the way, böss-prat är ju faktiskt Very On Topic. Man behöver ju hålla efter skadedjur i vingårdarna. Ännu mer On Topic torde vara frågan om Vettel eller Alonso tar hem Titeln i år. Den som vinner kommer ju definitivt att påverka prisbilden på den appelation han föredrar. Marknadskrafterna du vet. Vinner Alonso kommer Vega Sicilia och Codorniu att gnugga händerna. Vinner Vettel kommer sekt-tillverkarna att fira en tidig jul. Jag sätter en helflaska grekiskt rödtjut på att spanjoren vinner. / ThomasJ, nu under pseudonymen Tommy Bollen.

  4. Bäste Tommy Bollen, nja, jag menar 1894, också ritad av en Browning, fast i sanningens namn är den enda Winchester jag haft en runkebössa, som min far (och före honom farfar) hade licens på just för att skjuta skadedjur och som jag lyckades få tillgång till genom tjuvskytte samt medlemskap i en skytteklubb, där det snart visade sig att bössan var omöjlig att pricka rätt med. Vad F1 beträffar fick jag syn på det här fem över tolv, varför jag gissar att Vettel vinner… Sist men inte minst: grattis till licensen! (vår gamla Winchester är numer pluggad…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *