Upplagt för Bordeaux

Vitisphere.com citerar Sud-Ouest i veckan och konstaterar, att den ekonomiska situationen i Bordeaux förmodligen aldrig varit så svår som för närvarande. Medan toppslotten som vanligt slår rekord (nu i Kina) fortsätter övriga Bordeaux-producenter att tappa i såväl försåld volym som omsättning. Detta har pågått det senaste decenniet och accelererat sedan 2008, trots den i största allmänhet synnerligen hyllade årgången 2009. Med det gamla talesättet ”Litet år, stort vin, stort år, litet vin” i bakhuvudet kan man ana sig till att det är läge för att handla på sig lite Bordeaux-viner. Bortsett från toppslotten har det aldrig varit billigare. Jag tipsar mer än gärna än en gång om Aubert-Vignobles billiga viner från Château Saint-Antoine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *