Australien ödelagt!

Jag vill egentligen inte kommentera vad andra skriver om vintillverkning, men ibland blir det så fel att det är svårt att låta bli. Läste nyligen en grej om att Australien drabbats av bladmögel/mjöldagg. Synnerligen illa skulle detta vara därför att det endast går att behandla de här angreppen med ett enda (systemiskt) medel (vars namn f ö är felstavat i texten) och det medlet var nu slut i hela Australien! Sådana här skribenter är, minns jag sedan jag själv en kort tid på 80-talet hade till uppgift att skriva texter som andra förhoppningsvis skulle planka i sina tidningar, drömmen för den som vill sprida ett påstående. För det första är detta långt ifrån första gången Australien (som f ö är ett stort land) har att tampas med mögel, för det andra finns det en uppsjö behandlingsmetoder och – medel att ta till, också i Australien, trots att det ligger långt bort. Det jag nu ska säga är livsfarligt – det där med att kasta sten i glashus, ni vet – men det är faktiskt så att en skribent, i alla fall en seriös, har ett ansvar för att den rapporterar någorlunda korrekta saker till sin läsare och man får inte var hur lat och okunnig som helst om man skriver för andra. Hör Australien rocka så möglet dammar om bladen. Cover från det snart ödelagda Australien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *