Nyårsvinfrossa del 2: Champagne

Bortsett från Jacques Selosse 1998 (se tidigare inlägg) provade mina gäster självuppoffrande följande bubbel för att jag skulle kunna delge er våra intryck: Taittinger Cuvée Prestige (frisk, mineral, bra syra, utmärkt), Pol Roger 1989 (lite onödiga oxidtoner och aningen i obalans, men okej), Pol Roger Extra Cuvée de Réserve 1999 (grym, strålande, storartad), Guy Charlemagne Blanc de Blancs (bra, som vanligt, fin Blanc de Blancs, fin till hummern), Twoson Champagne Blanc de Blancs Premier Cru (tokbra, tokung, ska toklagras tio år minst eller tokluftas, t ex öppnad ett par dagar före konsumtion), Piper-Heidsick ”Cuvée Réserve Florens Loui” (bra), Piper-Heidsick Rosé Sauvage (enda bubblet som inte höll vad det lovade, inte kul alls), Pannier (bra till tolvslaget), Moët & Chandon (hemmalagrad i över fyra år och därmed riktigt bra), Palmer & Co (en av flera bra tolvslagsskumpor), Camitz Sparkling (öh?, jo men några av mina gamla vänner tillika nyårsgäster är djupt involverade i Malmköpings Nya Spritbolag, där den här produkten tillverkas, och ja, flaskan är snygg, idén kul, produkten välgjord och jag dricker hellre champagne till anklever och hummer).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *