Bittra bolag betalar

Så sportfåne jag är har jag svårt att förstå varför fotbollsklubbar och andra som drar till sig marodörer inte ska ta ansvar för detta. Det kan inte vara rimligt att skattebetalarna ska bistå med medel och poliser när ”supportrarna” går bärsärk på arenan och staden. Lars-Åke Lagrell, som förstås motsätter sig att fotbollen tar ett eget ansvar, undrar vem som ska betala för polisinsatser i samband med bankrån. Uppriktigt sagt får en fotbollsordförande vara hur korkad som helst bara den har vett att hålla tyst vid väl valda tillfällen. Sanningen är den att fotbollsklubbarnas funktionärer, och inte sällan spelare, är livrädda för sina egna ”supportrar” och därför låter dem hållas. Det finns en rättvisa i att de klubbar som inte har ordning på sina ”supportrar” får lägga mer pengar på poliser än spelare varmed de förhoppningsvis snabbt försvinner långt ner i seriesystemet. En annan märklig kommentar jag sett är, att det inte gör någon skillnad om en klubb är ett bolag eller en ideell förening. Varför, undrar man då, har man bolagiserat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *