Det susar i saven i Jämtland

Merparten av vinpionjärerna i Sverige är tokiga, men Peter Mosten på Frösön, han är skogstokig. Det är han som hittat ett ett par hundra år gammalt recept på björkvin och som försöker göra en världssuccé av det. När jag provade version ett av vinet för några år sedan lämnade det mycket i övrigt att önska. Om man säger så. Den version som nu säljs är ett stort steg framåt, men självklart återstår en del att göra innan eldsjälen Mosten är helt nöjd. Efter att ha varit uppe i Jämtland och träffat Peter och sett hans projekt är jag dock säker på att han kommer att komma i mål. Nu är jag förstås sedan häromdagen part i målet eftersom jag var på plats för att ge råd och tips och jag måste säga att det är otroligt roligt att få vara med på ett litet hörn i det här skogtokiga projektet. Helt i min smak. Avslutningsvis kan jag avslöja att Peter Mosten inte tappar sav ur björkar som växer längs vägkanten, inte på grund av avgaserna utan på grund av bilburen ungdom, som, kort sagt, om den får välja mellan dikeskanten och en plastdunk vid densamma fascinerande nog föredrar att lätta på blåsan i den sistnämnda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *