Fint Fenderljud, skördarna på Red Mountain & hur mår egentligen Pete Hedges?

Det är en aning nonchalant av mig att först tala om en pressad vinmakare och sedan… ingenting. Kan därför meddela att Pete Hedges mår alldeles utmärkt. Han låg på en intensiven några dagar, sedan en tids fortsatt sjukhusvistelse och därpå sex månaders rehabilitering, men nu är han sitt gamla vanliga jag igen och idag assisterade han mig på sedvanligt manér när jag petade ihop Hedges tre ”Limited – viner” från årgången 2010, en Malbec, en Merlot och en Cabernet sauvignon. Ingen av de tre lär komma till Sverige, men den som är i USA kan alltid försöka komma över en flaska. Jag rekommenderar särskilt Malbec-vinet – vid sidan om Syrah är det slående hur väl Malbec fungerar på Red Mountain. Årgången 2010 i området är för övrigt riktigt bra, framförallt på grund av en ovanligt sval växtsäsong, vilket ledde till mindre mogna druvor och det är sannerligen ingen nackdel i det här varma och torra området. Hur 2011 ser ut? Jo tack, även 2011 är ovanligt svalt och rikt på nederbörd. Red Mountain upplever i år till och med en släng av mjöldagg och det hör inte till vanligheterna. Och på det hela taget ser det lovande ut så här långt. Vintips från Red Mountain. Avslutningsvis lite väldigt amerikansk musik och ett fint Fenderljud levererat av en svenskättling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *