Småbarn, vildsvin & Be Bop Deluxe

Är det inte vildsvin så är det småbarn. När jag vid en mellanlandning i Stockholm idag passade på att ta en löprunda på Hammarbyhöjden, dök någonstans på en smal stig upp en mor- eller farförälder och två små telningar av vilka den ena försökte framföra en minicykel, som mor- eller farföräldern för säkerhets skull höll i en stång, fäst baktill på tvåhjulingen. Ett synnerligen löjligt åkdon, som varken ungen, syskonet eller mor- eller farföräldern hade vett att skämmas för. Men det är inte det som är grejen. Grejen är, att jag, trots att de tre tvingade mig att flåsande rusa ut i den fästingstinna ruffen för att släppa fram dem på stigen, log åt dem och särskilt åt tanten, som inte log tillbaka. Efteråt, när jag åter var på fast mark och försökte borsta av mig fästingarna på smalbenen, slog det mig att 1 Trots att det där orsakade mig besvär gjorde jag som alla andra och log mot barnens vuxna appendix, så som man vanligtvis gör, sannolikt för att säga ”ojoj, nu gör ni det allt besvärligt för mig, men jag tänker inte sparka till den löjliga cykeln för det, för det är ju så gulligt med små barn” 2 Om nu den förfördelade vuxna personen ler så där avväpnande så bör, banne mig, den andra vuxna personen också göra det och med sitt leende säga ”ojoj, jag ber om ursäkt, men du är då för go´som ler så rart trots allt besvär vi orsakar dig, men visst är ungarna gulliga och jag hoppas verkligen att någon besöker dig på sjukhuset om du får borelia och andra fästinganknutna sjukdomar nu”. Be Bop Deluxe

5 svar på ”Småbarn, vildsvin & Be Bop Deluxe

  1. Kära Lars! Du har inte funderat på att börja springa inomhus, på löpband ? Själv anser jag för övrigt att springa bör man bara göra om man är jagad (läs: hotad). Hälsningar Björn Carlstedt (Tack för senast förresten, har beställt några av de rekommenderade vinerna!)

  2. Kära Björn, som du bör ha märkt är jag jagad av såväl vildsvin som småbarn och deras far- eller morföräldrar så det är klart att jag springer vidare… Å andra sidan är det månne en klok idé att börja springa inomhus, ska fundera på det… Hoppas du gillar vinerna! Hälsningar Lars

  3. Ja,ja – men upprinnelsen till löpningen är väl inte att du är jagad? Snarare att du jagas just pga at du är ute och springer! (Kan bli väldigt filosofiskt detta märker jag…) Ett provat rosévin höll definitivt måttet. Tyvärr har jag blivit blåst av Sytembolaget, men har lite svårt att bevisa det. Fick en Bourgogne Blanc istället för en Chablis, men drack upp den i tron att jag beställt även detta vin. Uptäckte misstaget när jag letade igenom hela huset efter Chablisen till maten häromdagen. Nåja – jag har åtminstone inga vildsvin i trädgården. (Och nästa gång ska jag kontrollera beställingen 3 gånger på plats i affären!) Hälsningar Björn

  4. Vildsvinen: nja, upprinnelsen är väl att det är farligt att gå i en skog full av vildsvin, varför jag tar det säkra före det osäkra och springer och jag tycker inte att det ger vildsvinen rätt att jaga mig… Vinerna: Kul att rosévinet höll måttet (vilket var det?) och förhoppningsvis gillade du även Bourgogne Blanc, men visst, oerhört surt att inte få sin Chablis! Sorry, men inte så mycket att göra åt om inte den som gav dig vinet kommit på sitt misstag och det är väl knappast troligt… Hälsningar Lars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *