Iberia: Ägg, sherry & matförgiftning

Iberia har inte mindre än tre sherry och en söt px i sitt utbud. Personalen har för det mesta ingen aning om vad det är för viner eller vad de ska drickas till – trots att okomplicerad fino som Tio Pepe och La Guita går utmärkt till det mesta som serveras i matväg, och skulle dessa inte räcka till finns en oloroso att tillgripa vid hastigt uppkomna behov av mer pondus i rinnande form. Som passagerare ska man förstås inte låta sig bekommas av missen i personalens allmän- och utbildning, utan vänligt men bestämt stå fast vid sitt val av sherry och be dem vaska övriga dryckesförslag. Så långt all väl. Men så är det det här med Iberias mat. Är det fel på deras uppvärmningsutrustning eller får maten stå för länge på fel plats? Vara hur det vill med den saken, men det är inte okej att drygt tolv timmar efter ankomsten till Sydamerika drabbas av matförgiftning särskilt som samma sak inträffar drygt tolv timmar efter hemkomsten till Europa. Främst är det Iberias frukostägg som är misstänkta, men att Iberia är skyldigt det står utom allt tvivel. Lärdomen vi drar av detta är: drick Iberias viner men avstå maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *