Våga handla i oktober & King Crimson

I det omdiskuterade oktobersläppet hittar vi bland annat Viña Collado levererad i den synnerligen löjliga PET-flaskan – som påstås vara miljömedveten, vilket jag inte är helt hundra på att den på sista raden verkligen är, men som kan vara bra att ha i ryggsäcken eller på båten eller varför inte i en karaff? Det här vinet var jag nere i Campo de Borja och blandade till tidigare i år sedan min kompis Miguel Merino Navajas satt mig på spåret och sedan den svenska importören bett Miguel hitta ett bra ställe att blanda Syrah, Cabernet och Garnacha på. Ganska nybuteljerat och blir bättre den närmaste månaden, annars inget lagringsvin. Vi hittar vidare det första vinet någonsin från höghöjdsappellationen Maipo Andes i Chile: Perez Cruz Cabernet sauvignon. Här har jag inte varit delaktig på annat sätt än att jag gett German Lyon, Perez Cruz vinmakare, lite tips om stilen. Huruvida han brydde sig om vad jag sa vet jag däremot inte. Hursomhelst är vinet ett utmärkt uttryckt för sitt ursprung. I samtliga systembolag på lördag. Pictures of a City.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *