Grange 80 vs Dominus 86 & Vistalba 05

Det bar sig inte bättre än att jag igår hamnade på en middag där värden, trots att han är en utmärkt kock och inte alls dum på något vis, förberett middagen med en spännande provning: Grange 80 mot Dominus 86. Vi provade och röstade och det stod ganska klart att det blev målfoto mellan Grange 80 och… Vistalba Corte A 05, som kastades in som en dark horse. Dominus 86 var inte alls tokig. Mycket ”Bordeaux” och mogen. Men den hamnade lite på undantag i det här gänget, mer finlemmad som den är. Grange 80 var snarlik den 81:a jag nyligen provade. Kanske var den här versionen snäppet bättre – den hade också lagrats mer omsorgsfullt – och visade en hel del svarta vinbär och smörtoner och koncentration, bra balans och fortsatt vitalitet. Vistalba corte A 05 var på Vistalbornas typiska vis alldeles förträfflig i sitt mischmasch av kraft och elegans och väl avvägda vinmakar-moves.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *