Château Giscours 1985

Trots att både hon och jag vet hur fel det är, kunde jag inte låta blir att överraska Hustrun med en middag när hon igår kom hem från en veckolång hästmässa. Besvikelsen lyste svart ur hennes blå ögon då hon ställde ifrån sig väskorna, lojt klappade hundarna och med en blick fylld av ömsom fasa, ömsom besvikelse och, framförallt, trötthet, gav ifrån sig en suck. ”Lagar du mat?” frågade hon retoriskt där hon stod som en knappt skönjbar nebulosa i oset av fastbränd sås och ljudet av för hårt stekt kött och utan att försöka dölja sin besvikelse och då, då drog jag till med trumfkortet: en Château Giscours från 1985! Hustrun fick ett glas under snoken och blev snart på bättre humör, för vem bryr sig om att köttbitarna är torra, de tidigare helfrysta kroketterna brända på utsidan och fortsatt stenhårda i mitten och att påssåsen sitter kvar i grytbotten, när man får en härlig Bordeaux 85:a upptryckt i nyllet? Självklart tinade hon snabbt upp – snabbare än kroketterna rent av – och var på det hela taget nöjd, trots att hon fick gå och lägga sig på tämligen fastande mage. Å andra sidan var hundarna desto mättare sedan de fått ta hand om merparten av festmåltiden.

6 svar på ”Château Giscours 1985

  • Ja, nu ska det väl erkännas, eftersom Hustrun kanske läser detta, att det mesta av Giscoursen slank ner i kocken – det är ju rent märkvärdigt hur mycket matlagningsvin som går åt när man lagar mat.

   • Inga djurrättsaktivister som hört av sig beträffande de lätt förkolnade och förhöjt cancerogena köttbitarna?

    • Nej, men en kompis på Amnesty ringde och tackade mig för att jag inte gett köttet till Hustrun.

 1. Det låter som om jag får bjuda dig på en ”matprovning” som tack för vinprovningen i somras. Jag lovar att lära dig ”överraska hustrun” så hon slipper gå och lägga sig hungrig.

  • ”Matprovning” låter bra. Däremot ska vi nog inte göra oss några illusioner om min potential i köket: såväl Hustrun som landslagskockar har försökt lära hunden att sitta. Utan framgång, ska kanske tilläggas för tydlighetens skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *