Ekstedt: I rök och eld

Ekstedt heter en nyöppnad krog i Stockholm. Ligger lite undanskymt på Humlegårdsgatan, i närheten av Stureplan. Grundkonceptet är att maten ska tillredas över öppen eld. På ett eller annat vis. Utan att gå närmare in på detaljerna, som jag ändå inte begriper mig på, vill jag istället helt enkelt bara rekommendera krogen. Kul och god mat, mycket trevlig och duktig personal, som gärna hjälper en att navigera i den ambitiösa vinlistan. Bra öl. Man kan behöva vädra kläderna efter ett besök – men låt inte det hindra er att från att gå dit!

 

2 svar på ”Ekstedt: I rök och eld

  1. Min svåger tog med mig hit för 3 veckor sedan- de har en knaprig grishals som tar en till himmelen! För att inte tala om den utsökta hummern!

    • Tack, Siv, för denna berättelse om din himmelsfärd – tänkt att en knaprig grishals kan ta en så långt! Skämt åsido så håller jag med dig om att den knapriga grishalsen är ett måste när man går på Ekstedt. Hummern var mycket god den också, men, i min bok, kanske lite för många smaker på tallriken för att nå samma himmelska höjder som den knapriga grishalsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *