Big Boys Gone Bananas Gone To Cinema

Så är det dags: ikväll går Fredrik Gerttens ”Big Boys Gone Bananas” upp på de svenska biograferna. I morse kunde ni se honom berätta om sin film på TV4 Nyhetsmorgon, vad han inte förtäljde är att det fria ordet fortsatt behöver vårt stöd. Hursomhelst är det tillfredsställande att se den uppmärksamhet Fredrik och hans gedigna, journalistiska arbete äntligen får. Historisk bakgrund. Här kan man stödja det fria ordet. Här kan man hålla sig ajour. Big Boys Gone Bananas i Riksdagen. Bra klipp från SVT, att se före 23 mars 2012. Fritt ord den 29 februari.

På bio, ikväll.

2 svar på ”Big Boys Gone Bananas Gone To Cinema

    • Ja, man ska, verkligen, akta sig för att ta det fria ordet och demokratin för givet. Nu handlar den här filmen om hot på vad vi kanske ska kalla hög nivå, men det förekommer naturligtvis ändå ner på liten, lokal nivå. Under min inte alltför långa men tämligen aktiva karriär som journalist hann jag flera gånger bli informerad av affärsmän och politiker, såväl på lokal som regional och nationell nivå, om vad jag skulle skriva och framförallt inte skriva. Detta skulle vara patetiskt om det inte samtidigt också var så farligt. Och sett i det ljuset är det oroväckande med journalistiska dödgrävare som Robert Murdoch, som inte förstår att ta det stora och tunga ansvaret som vilar på den som ägnar sig åt det fria ordet, ja på kort sagt på varje tidningsutgivare och varje skribent. Hafsarbeten inom den undersökande journalistiken skadar också det fria ordet, för att nu inte tala om Murdoch & Co:s direkt kriminella agerande. Återigen: det skulle vara patetiskt om det inte var så farligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *