MDLVX 06 – 11, Adrian Belew & Prince

Första årgången, 2006, av Miguel Merinos och mitt riojanska Carignan-vin, Mazuelo de la Quinta Cruz, var ovanligt tillgänglig för att vara en Mazuelo

MDLVX

. De följande åren, 07 och 08, var, på gott och ont, betydligt mer typiska för druvan, inte minst avseende syran (påtaglig), de röda bären i doften (påtaglig) och stramheten (påtaglig). Kort sagt: viner för lång lagring. Sedan 09 har vi valt att göra vinet mer likt 06 och därmed mer tillgängligt. Man kan invända att vi tar slutprodukten ett steg från det druvtypiska. På det svarar vi, att ja, som tur är. Carignan/Mazuelo är, i likhet med många andra druvor, underbar bara då den tyglats något. I Sverige kan man just nu, via Systembolagets beställningssortiment, köpa såväl 08 som 09 och, om man så vill, jämföra de båda stilarna. 10:an kommer förmodligen att släppas senare i år i Sverige. Den är kanske väl tillgänglig, enligt mitt tycke. Att det blivit så beror på att det här, faktiskt, fortfarande är ett vin i sin linda; vi har bara gjort fem-sex årgångar, och vi fortsätter skruva och förbättra och söka med ett litet öra mot ”marknaden” och ett stort mot våra hjärtan. Om man gör en jämförande provning med 08:an och 09:an kan man musiksätta 08 med ”Writing on the wall” och 09 med ”While my guitar gently weeps”.

4 svar på ”MDLVX 06 – 11, Adrian Belew & Prince

  1. Fantastisk version av ”While my guitar..” Lyssnade igenom Price trippel cd ”The hits & The b sides” igår och slogs på nytt av att han inte bara spottat ur sig ett antal fanatastiska låtar utan att han (såklart) är en sagolik musiker som behärskar det mesta. Solot i den här låten är ett strålande exempel på det. Timingen fraseringen och inte minst scennärvaron slår det mesta. Skitsnyggt. Skall nog öppna en flaska vin.

  2. Säkerligen bra musik, men hör och häpna- vinet är så bra så jag inte ens behöver musik- och det vill inte säga lite, jag säger bara : kör hårt, detta är en absolut favorit!!!

    ps var det 06.an som tog slut som blixten på systemet??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *