Straussi, Fünfschilling & bad i Baden & Basel samt karuseller på Europapark

För den som ska ta biltåget från Lörrach till Hamburg, kan det, i alla fall sommartid och omutifallatt man har stimmiga ungar med sig, vara bra att veta att det finns flera fina utomhusbad i Basel. För den som reser vintertid eller inte vill bada, är Fünfschilling i lilla Fischingen ett kul stopp. Det här var för några år sedan ett litet ”Straussi”, det vill säga ett ställe som var öppet fyra månader om året, hade högst 40 sittplatser och som serverade sitt eget vin och väl utvalda lokala rätter. Idag är det en jätterestaurang och, ja, en saluhall, för de egna produkterna inklusive hemmagjort vin en masse, kompletterat med eget bageri, glasstillverkningen med mera. Mellan 2000 och 3000 besökare per dag (gissningsvis bor blott en tiondel så många i Fischingen). Billig och om inte jättebra så i alla fall ärlig mat och brödet från det egna bageriet får, förstås, klart godkänt i likhet med stället som helhet. I skrivande stund pågår nya utbyggnader för fullt och bästa vinet i veckan var ett nytt mousserande rosévin. När man ändå är i trakten är ett besök på nöjesparken Europapark ett måste – särskilt om man reser utan små barn så man får åka allt.

1 svar på ”Straussi, Fünfschilling & bad i Baden & Basel samt karuseller på Europapark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *