Dagens tidningskrönika

SvD ger sex på tärningen och skriver så här om Clotilde Davennes Chablis ”139 kr, Chablis, Frankrike, 6307, Vitt torrt Friskt & Fruktigt. Läcker chablis med rik citrusfrukt och

Användbar i vingården, oönskad på flyget.

smöriga toner, stram fruktsmak, mineralbetonad syra och lång eftersmak. Passar till lyxiga laxrätter.” DN visar via grisförsök i Göteborg att Regina Menger-Krug är rätt på det när hon grisar ner sin vingård. GP tar å sin sida upp något mycket viktigt för oss som reser mycket: vem vill du helst inte sitta vid på flyget!

2 svar på ”Dagens tidningskrönika

  1. Hej Lars, vet du, jag provade Petit Chablis av Brocard härrom dagen men den når inte Clotilde Davenne till fotknölarna. Visst hade hon jobbat för Brocard innan hon började framställa vin själv? Vilken himla tur att hon tog steget och började på egen hand- hon verkar vara en mycket driftig kvinna, om inte annat kan jag inte annat än hålla med om 6.an!

  2. Hej Annika, det strämmer att Clotilde Davenne arbetade som vinmakare på Brocard tidigare. Vid sidan om byggde hon tålmodigt upp sin egen verksamhet vid sidan om för att så småningom kasta loss och bli sin egen på heltid och jaa, det är bara att lyfta på hatten och ordna in sig i ledet av beundrare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *