Doft-, host- & barnfria avdelningar på flyget – nu!

Uppriktigt sagt: varför ska man släppa ombord hostande människor och barn på normala flygningar? Där sitter man jetlagad på anslutningsflyget hem från en hub och tvingas lyssna på falsetter i 120 decibel å ena sidan och hostande och snörvlande spektakel å andra sidan och hem kommer man sur och tvär och med molande huvudvärk och en begynnande förkylning. Det är hög tid att förpassa barnen och de förkylda till specialavdelningar nere i lastutrymmet. Och för att inga missförstånd ska uppstå: reser du eller jag med ett barn eller en rejäl förkylning som sällskap, ska även vi sitta därnere. Och, den som tar av sig skorna och inte har koll på att fötterna luktar fotsvett, eller som, för den delen, stinker i största allmänhet, ska placeras i en madrasserad avdelning med egen, sluten slinga för den cirkulerande luften. Detta sistnämnda är för övrigt något även SJ bör besinna: ingen annanstans i världen, utom möjligen Norge, finns det människor som tar av sig fuktiga stövlar och kängor och blottlägger stinkande ullstrumpor och kommer ostraffat undan med det. I Sverige är det mer riskabelt att vara nio år och resa utan biljett än att förpesta en hel tågvagn och ge sina medresenärer obehagliga och endast med största ansträngning kontrollerbara kväljningar. Stoppa snusktågen nu! (Learn to fly)

1 svar på ”Doft-, host- & barnfria avdelningar på flyget – nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *