Oscar Waos korta förunderliga liv

Köpte ”Oscar Waos korta förunderliga liv”, av Junot Diaz, på grund av den lockande titeln. Upptäcker nu, i efterhand, att boken hyllats både här och där – att den fått Pulitzerpriset framgick förvisso av omslaget och, ja, det kan den vara värd. Underhållande, trots att den handlar om en totalt misslyckad figur – tacksamt ämne i och för sig – och Dominikanska Republikens mindre tilltalande sidor i allmänhet och galningen Trujillo och hans ”era” i synnerhet. Eget, tilltalande, språk därtill. Om det finns någon mer än jag som missat den här boken anbefalles omedelbar läsning – ofattbart att inte alla läst den redan. (Om någon också, mot förmodan, undrar huruvida Hustrun redan läst ”Oscar W…” så föreligger en stor risk för det och det är också skälet till att jag gömt den utlästa boken under madrassen och om den någonsin nämns i något middagssammanhang med Hustrun och hennes väninnor tänker jag dissa ”Oscar W…” rejält och säga att jag känner till boken sedan redan innan den publicerades, men helt enkelt inte kan förmå mig att läsa den: redan namnet antyder att det här inte kan vara en, på riktigt, seriös bok och Trujillo är väl, om något, ett uttjatat ämne.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *