Roséviner sommaren 2012 & Big Mama Thornton

En icke ringa andel av den svenska nationalrinken kommer att berikas med sol över midsommarhelgen, vilket, naturligtvis, pockar på rosévin. Som av en händelse följer här tips på de enda tre rosévinerna ni behöver bry er om i sommar; roséviner som klarar varje upptänklig dryck- och matsituation: 1. Aperitifrosé, som även fungerar som sippvin i solstolen: Domaine de Brescou ”Fleur d´Été” (måste beställas, Grenache, Pinot noir och Viognier i ett lika utmanande som spännande sammelsurium); 2. Matrosé, som också måste sägas besitta flera av aperitifroséns förtjänster i och med den nya årgångens påtagligt djupa fruktighet: Les Lauzeraies Tavel (finns i alla välsorterade Systembolag, måste beställas till butiker med diskutabel sortimentspolitik); 3. Alltiallo-rosé, som fungerar i alla lägen och som nu finns ute i vad som kanske är sin bästa skepnad någonsin: Muga Rosato (måste beställas). Summertime. Mer Big Mama.

5 svar på ”Roséviner sommaren 2012 & Big Mama Thornton

  • Regina är lysande och ja, det hade varit att slå in en öppen dörr med Janis underbara version, som redan tidigare varit tips på vinifierat, två gånger till och med, tror jag. Hursom: tack för Regina och varför inte slå in en öpen dörr med Lovin´Spoonful: http://www.youtube.com/watch?v=sc0F-fw3tkY
   Glad Midsommar!

 1. Jag förstår inte riktigt dina enda alternativ- jag propagerar gärna för ett vin som du Lars varit med att ta fram ; Chateau L’ Arnaude Rose Cuvee Therese 2011. BS 71072 eller via Xwine.se
  En utsökt Provencerose’
  som medaljerats trefaldigt !! Eller som vår engelska importör säger : ” A teriffic Wine ” !!
  Glad och härlig midsommar
  Mats

  • Ah, självklart ska detta, om man får tycka det själv och det får jag ju, utmärkta rosévin, som är själva essensen av provence-rosé (färgen, doften, smaken…), finnas med på sommarrekommendationen 2011. Men, när jag letade efter det på SB fick jag informationen att årgången 2010 är slutsålt och någon ny årgång presenterades inte (?). Dock: om man kan få vinet via Systembolagets beställningssortiment, eller för den delen Xwine.se, är vinet en given rekommendation, årgången 2011 är, vågar jag påstå, den bästa rosévinsårgången någonsin från Château L´Arnaude. Glad Midsommar på sig själv!

 2. Skulle betala en bra slant för att få veta orsaken till att någon dissat inlägget ovan… Vad fanns det att dissa??? Inte konstigt att människor inte kan leva i fred med varandra. Sluta störa er så på allting och NJUT av livet istället! /Hélène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *