Äta på Kinnekulle & The Ronettes

Det är väl allombekant, åtminstone i Västergötland och bland Linnés lärjungar, att Västergötland är Sveriges vackraste landskap och bland allt vackert här tillhör Kinnekulle det vackraste. Det är rimligtvis därför ingen tillfällighet att White Guides uteätare hittat till Orangeriet på Hellekis Säteri, eller Hellekis Trädgårdscafé & Kök, och det är högst begripligt att de envisas med att komma tillbaka år efter år för att ånyo njuta av ställets inte särskilt tillkrånglade, men vällagade och -smakande mat och bakverk, vilka serveras i en härlig miljö och, på västgötsk vis, med stora famnen. Har ni ännu inte varit faggorna bör ni skämmas och vad Orangeriet beträffar är det förstås en lucka i var resande gourmets meritlista att inte ha varit där och mumsat hembakat eller ätit gös eller ärtsoppa under vinrankorna. The Ronettes.

2 svar på ”Äta på Kinnekulle & The Ronettes

  1. Efter din rekommendation har jag inköpt några flaskor Léon Dormido -väl värt varenda krona och jag ber att få rekommendera vinet till alla. Riktigt bra till gårdagens lammrostbiff!

    • Inser att jag måste prova Leon Dormido till lammrostbiff! Och i övrigt kan jag inte annat än hålla med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *