Explosiv midsommarmåltid med knorr? & The Marvelettes

På sina håll Midsommar med fylla, bråk och rån, men det är inte vad vi kan dela med oss från Frankrike. I en sannolikt mer urbota dum än verkningsfull protest mot att sjätte juni och inte midsommarafton är Sveriges nationaldag, och till råga på allt till priset av att Pingsten rumphuggits på ett lika onödigt som störande vis, firar vi inte längre midsommar. Således befann sig Yngsta dottern och er utsände i köket, ensamma hemma, när det igår drog ihop sig till dans kring spisen och för att ni skulle slippa ännu en av alla dessa triviala historier om hur jag förstört maten och hur gästerna med nöd och näppe överlevt måltiden, kom Yngsta dottern, som likt sin mor är tämligen omständlig och därmed framgångsrik i köket, till undsättning. Visst, jag inhandlade råvarorna: rätt typ av kött den här gången, fryskroketter och påssås från Knorr. Jaja, men hon förstår att förbättra det där. Dock: medan hon gjorde sig en, som jag senare förstod mycket lyckad och god, Sauce Béarnaise bestämde jag mig, av inget annat skäl än envis- och framförallt en rejäl skopa dumhet, för att tillreda påssåsen jag inhandlat och det är nu vi kommer till det här inläggets stora fråga: hur kan en påssås explodera i mikrovågsugnen??? Det enda jag gjorde var att slå en skvätt Malaga i skålen jag hällt upp såsen i, ställa in skålen i ugnen och fyra av. Efter exakt 41 sekunder exploderade fanskapet och jag undrar bara hur och varför? Kan någon svara på det? Myllymäki? Å hela den påssåsköpande andelen av Jordens befolkning är jag allvarligt oroad. The Marvelettes.

5 svar på ”Explosiv midsommarmåltid med knorr? & The Marvelettes

    • Man kan ju också tänka sig att förbjuda påssås för annan användning än fjällvandring, bergsbestigning eller andra äventyr som dels innebär att tillagning sker utomhus och som dels innebär att man inte kan ta med sig vederbörliga ingredienser för att få till en anständig sås.

      • Nu är jag inte riktigt med på vad som avses med ”vederbörliga ingredienser för att få till en anständig sås”, men i stort håller jag med dig om att man utöver den tidigare föreslagna varningstexten och åldersgränsen ska införa en lag som dels fastställer att påssås inte ingår i allemansrätten, dels tillåter påssåstillredning endast ute i det fria, minst 5 km från bebodda trakter – i alla fall till dess påssåstillverkarna lärt sig att göra såser som inte exploderar och ödelägger oskyldiga människors mikrovågsugnar.

  1. Aha – tack! Då ska jag kontakta Livmedelsverket, EU och Agence Française de Sécurité Sanitaire des Aliments och kräva att en varningstext införs på påssåsförpackningar per omgående. Förslagsvis införs också en nedre åldersgräns för när man får köpa in och framförallt tillreda påssåser.

    • PS Tack också för Santana-klippet – ”återkomsten” för några år sedan, med gästartister och gitarrfyrverkerier, var och är riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *