Värme, trikåer & knästrumpor

Enligt lokaltidningen Var-Matin, ökar risken för hjärtinfarkt, och andra eventuellt hastigt uppkommande problem, med, beroende på ålder, upp till 50 gånger om man ger sig till att jogga eller cykla mitt på dagen härnere just nu eller, med andra ord, då kvicksilvret fastnat i trakterna av +35. vinifierat vill å bestämdaste avråda sina följare, att, som de mindre upplysta och, i de fall de ifört sig trikåer eller knästrumpor eller både och, pinsamt patetiska, aldrig ge sig till att motionera mitt på dagen i värsta värmen. Om nu någon faktiskt ändå gör det är rekommendationen att den föga lyhörda och högst oförståndiga personen ifråga tar på sig trikåer med reklamtext för Ryanair.

6 svar på ”Värme, trikåer & knästrumpor

 1. Sprang i morse, +14C frisk, västlig vind. Inga hundar, endast två ormvråkar på vägen, vilka lyfte när jag närmade mig. Springa och svett hör ihop, vid så låg temp som +14 får man hålla på ett tag. Vid +35 kommer svetten utan ansträngning, minsta motståndes lag gäller. Klokt råd att ligga lågt.
  http://www.youtube.com/watch?v=u4iNw1Hvcu8

 2. Springa kan jag tänka mig att göra om jag blir jagad, aldrig annars. Oavsett temperatur.

 3. Vad ska man välja då? Det är som att välja melan pest eller kolera; antingen riskerar man att dö av stroke om man springer på dagen när det är varmt (iofs har den risken varit obefintlig här i Sverige denna sommar, tror knappast det har varit över 2o grader än) eller så riskerar man att jagas av vildsvin om man väljer att springa i den senare timmen. Och motionerar man inte, dör man förmodligen ändå… Dessutom har ju cykling dissats så det är uteslutet:) Det är inte lätt att vara motionär these days.

  • Det ligger mycket i vad du säger, men se det så här: den som för tillräckligt mycket väsen springer säkert även om natten.

   • Då är jag säker, ljudet från min utmattade kropp låter mer som en mycket andfådd flodhäst och eftersom de inte finns här så kan ju nattlöpning vara ett alternativ, å andra sidan finns ju risk för att man springer vilse, så jag sitter nog kvar på altanen med ett gott vin i handen och inväntar bättre tider för motion.

    • Det låter inte dumt alls, ditt val, men OM du ändå vill ut i natten kan du alltid prova att ta med dig ett garnnystan. F ö noterar jag det praktiska med att ha en självlåtande kropp – ett intressant alternativ till att hänga en kobjällra om halsen och sjunga Trololo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *