Sångförbud!

Alltså, klart det inte ska införas ett generellt sångförbud. Det som ska förbjudas är, att muntert gå och småsjunga atonala ”sånger” på offentliga platser. Särskilt hårt straff ska det vara på slik sång framförd mellan 06.00 och 10.00 och den som ger sig till att dumlalla – ”dididipompompomdadadadododo” – för sig själv i ett hotells frukostmatsal ska, i samma stund som den första, meningslösa, tonen kläms fram, vara medveten om att han – jojomensan, även detta är en manlig åkomma – från den stunden är fredlös.

8 svar på ”Sångförbud!

 1. Det känns som att det vore på sin plats med en lista, gärna i prioriterad ordning, över önskvärda förbud. Så kan ju Vinifierat utlysa någon slags omröstning bland sina anhängare.

  • En utmärkt ide! Notera också att ”förbud” numer finns som en ” etikett”, där snart allt förbudsivrande samlats…

 2. Var kommer denna intolerans ifrån? Förbud här, förbud där, vart leder det, med förbud kommer man inte långt. Jag föreslår att dessa ”sanitära olägenheter” tvingas smaka på sin egen ”medicin”, lyssna på falskvisslande och dito sjungande människor, trampa i spottloskor och snusprillor (barfota), utsättas för spädbarnsskrik och sätta sig på den urinerade toasitsen.

  • Låter som ett rimligt straff för den som går miste om ett gyllene tillfälle att hålla tand för tunga

  • Så får vi väl hoppas att det är i det här fallet, däremot vore det förskräckligt om dumlallarnas introverta och hänsynslösa mummelsång drabbades av rundgång…

 3. Rundgång är inte att rekommendera, om det inte rör Jimi Hendrix gitarrsolon…
  För vad vore de utan rundgång?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *