Mando Diao & svenska diktare

I diverse underliga band försökte vi oss en gång i tiden på att tonsätta Stagnelius och Ferlin. Kanske har Mando Diao lyckats lite bättre när de ger sig på Fröding i Strövtåg genom hembygden. vinifierat tackar hängruntare för tipset och kompletterar med vad som väl är en Mando Diaos klassiker vid det här laget: Sheepdog.

7 svar på ”Mando Diao & svenska diktare

  1. Åh Lars, er version hade jag gärna velat höra- spelade du mycket? Men visst är det lite kul att leka med tanken om hur det hade varit om Mando Diao hade släppt denna skiva innan låtar som ”Sheepdog”, när de alltså inte var etablerade.

    • Ja, hur hade Mando Diaos karriär sett ut då. Våra versioner av de gamla diktarna var, förstås, hur bra dom helst… i våra egna öron…

  2. Bra sätt att lära ungdomarna om våra svenska diktare. Väntar nu bara på en version av ”Amanda” som en utmanare till alla Katarinor, Cecilior, Teresior, Ingelor m fl som vi redan har hört hyllas. Det bleve i så fall en riktig hjärta-smärtalåt:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *