Blaserad blogg blir bloggbördig blok

vinifierat, bloggen du just nu med stort intresse lusläser, började som ett experiment, som lika mycket som något annat gick ut på att bevisa bloggandets och bloggarnas meningslöshet. Vad annat än undermåligt språk, obefintlig faktakontroll och snarvel kunde väl en blogg vara? tänkte undertecknad, där han satt på en hög, bevingad häst och såg ner på cyberspace utan att ana vad som dväljdes däri. Efter att ha walraffat bloggosfären en tid insåg jag att den, liksom twittervärlden, är superintressant för vinnörden. Där finns, som överallt, förvisso sådant som är dåligt, annat outhärdligt, men väldigt mycket är bra och intressant: mångfald. Ibland ställer somliga bloggarna mot tidningsskribenterna och viceversa, som om där skulle finnas en motsats. I mina ögon gör det inte det. Däremot finns det många stora egon i debatten. Hursom, någon gång under vinifierats utveckling föddes idén att göra en bok av bloggen, en blok. Som en förlängning av experimentet. Går det? Håller idén? Och ytterst: det vore kul att se bra bloggar bli blöcker eftersom de kan ha ett historiskt dagboksvärde och, i förekommande fall, rent av vara bildande eller underhållande; många gånger säkert lika bra som mer konventionella böcker om vin. Bloken vinifierat utkommer idag. Andra böcker av undertecknad att ge bort i jul finns här. Och här finns vinfierat på Twitter: @LarsTorstenson (behöver jag tillägga att min favorithashtag på twitter är #grumpymood?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *