Friday on my mind: högljutt tacosvin

Enligt en undersökning gjord av ett institut, som är mycket seriöst och trovärdigt eftersom vinifierat påstår att det ligger i Schweiz, äter svenskarna kopiösa mängder tacos och fajitas på fredagskvällen och då infinner sig, osökt, frågan vad man kan dricka till slik mat och, naturligtvis, har vinifierat tagit sig före att inte bara å hängruntarnas utan rent av alla svenskars vägnar prova sig igenom det svenska vätskeutbudet, från Pucko till Amarone, i syfte att hitta den perfekta drycken till klassiska tacos och, för den delen, fajitas och vinnaren är, tveklöst: El Rey Old Vine Garnacha. Pinsamt billigt.  Matchar tacosingredienserna. Uppfyller fajitaätarens fredagsförväntningar. Sätt på hörselskydden: El Rey är ett uppkäftigt vin som skriker Campo do Borja-Garnacha. Blendat av mig. London.

3 svar på ”Friday on my mind: högljutt tacosvin

  1. Har ju i någon mån försökt följa debatten om att billiga viner kan ha sin grund i att man tullar på kvalitén, besprutar, betalar vingårdsarbetarna dåligt etc. Har förstått att hr Torstenson är emot detta oskick. Man kommer då osökt att undra över hur ovanstående vin kan var så billigt.
    Trevlig helg tillönskas från Öfvre Östermalm

    • Korrekt iakttagelse och utmärkt kommentar – tack! Viner över låt säga 60 sek – detta kan variera från område till område, från år till år… -ger producenten en sportslig chans att få det att gå ihop samtidigt som medarbetare och naturen behandlas korrekt. Detta, förstås, under förutsättning att ingen ek används. I det här fallet är vinet ingen lysande affär för producenten, men en korrekt sådan. Noterbart är att ingen ek används och att så gott som allt vingårdsarbete utförs av små egenföretagare, vinbönder, som delägare i kooperativet Santo Cristo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *