Vinklubbar, distanshandel, BS & kritik

I veckan genomfördes i regi av Björnstierne Antonson och Winefinder den första kritikerprovningen av distanshandlarnas (DH) viner. I och med att det, enligt uppgift, från och med nu kontinuerlig kommer arrangeras provningar av det slaget och i och med att Vinkällaren Grappe sedan en tid arrangerar provningar av viner i Systembolagets beställningssortiment (BS), kan man med visst fog påstå att landets vinkritiker, och deras

Kontroversiell kritiker

läsare, nu har möjlighet att överblicka hela det svenska utbudet av vin. Det finns mängder av spännande produkter i BS och i och med att distanshandeln nu också sätts under lupp lär vi snart veta mer om klassen på det man kan finna där. Det är ingen vild gissning att DH i likhet med BS och ordinarie butikssortiment uppvisar allt från fallgropar till måsten – låt vara att fallgroparna är fler i det ordinarie sortimentet, som har mer fokus på de billiga segmenten än majoriteten av DH-aktörerna och merparten av produkterna i BS. Det enda som fattas nu är kritik av utbudet i gränshandelns butiker (GH). De – och ”de” torde vara så gott som alla – som säger sig skriva för sina läsare bör besinna att många tidningsläsare faktiskt handlar i GH – om inte annat kan man göra vinvärlden en tjänst och dissa skräp som förtjänar att dissas. Notera att många vinklubbar är att hänföra till DH, undantagna är klubbarna som levererar via Systembolaget, som är vaddå? BS? Hursom vore det kul om någon också tog initiativet till kritikerprovningar av de olika vinklubbarnas utgåvor – inte minst de lådor som säljs via tidningar, i förekommande fall till och med vintidningar, särskilt dessa borde nagelfaras.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *