Näthatarehatsrondeller & Iggy Pop

stupstock

Nya tidens rondellhund?

Visst vore det inte helt fel att istället för rondellhundar sätta näthatare i stupstock i landets centrifuger? Om utrymme finnes kunde man också tänka sig små parkeringsfickor för den som ville stanna till och låta barnen skända byfånarna en liten stund. Kanske kunde man också uppföra små glasskiosker och bekvämlighetsinrättningar i direkt anslutning till stupstocksrondellerna. Till fromma för ung och gammal. Självklart skulle det, för att tillmötesgå barnens behov av att få leka anonym och feg, finnas rånarluvor till överkomliga priser och med det aktuella landskapets blomma alternativt kommunens slogan eller, om rondellen är sponsrad, en företagslogga broderad i pannan. Detta skulle förvisso på intet vis lösa de grundläggande problemen som är upphov till näthatet – bristande bildning, ojämlikheten mellan könen och andra strukturella problem i samhällskroppen, dåliga förutsättningar i samhället, brist på kärlek, utebliven uppfostran, bristande perspektiv på tillvaron, svag närvarokänsla, bristande empati, självömkan till följd av sin livssituation, allmän frustration på grund av livliga hormoner alternativt grov självöverskattning och liknande klassiska drivkrafter för upprorstankar, överdrivet hävdelsebehov och, som här, desperat och oreflekterad ondska – men det skulle jämna ut oddsen något för hur cool är det att sparka på en försvarslös HM-Julia eller en lika försvarslös Blondinbella? För övrigt: Kan man hitta fildelare, kan man hitta näthatare… Iggy Pop!

8 svar på ”Näthatarehatsrondeller & Iggy Pop

 1. Lysande inlägg!
  – tilläggas bör att HM nu har valt att ta bort Julias inlägg från deras Facebooksida. analogt: ta bort den utsatte och inte de som utsätter.

  • Tack!
   HM: analogt: om HM självt utsätts för anonymt näthat bör företagets lösning vara att lägga ner sig självt.

 2. Intressant vilken genomslagskraft UG har i samhället. Nu pratar alla om näthatare men är det verkligen ett så stort problem?

  Jag fasar mer över den nedsättande tonen och utmålningen av flickor i grundskolan som sexobjekt. Hur länge skall vi tolerera att unga flickor accepteras som tafs-objekt, att bli kallad h-ra och andra väldigt nedlåtande tillmälen. Kanske något för UG att sätta tänderna i.

  Du skrev nyligen om det kinesiska nyåret. När vi ändå pratar om det stora landet i öster, har du koll på deras vintillverkning. Det verkar som dem producerar vin i väldigt stora mängder men är det drickbart? Tror du att västvärlden någon gång kommer att anamma kinesiska viner?

  Må väl!

  • Tja, näthatet måste vara ett stort problem för den utsatte och på det stora hela taget ett oacceptabelt oskick i ett civiliserat samhälle?

   Och visst bör UG, och andra, ta tag i oskicket med den nedsättande tonen i grundskolan inte minst mot flickor som sexbjekt men också mot tjockisar, glasögonormar, rika, fattiga och vad mobbarna nu kan hitta för skäl att ge sig på någon. Tror att skolan här måste klara av att för eleverna visa vilka mekanismer som driver de beteendena. Och sedan bör någon ta tag i det oacceptabla läktarbeteende ung och inte minst gammal lagt sig till med och där det t o m är ok att önska livet ur domaren (se bara på skandalen med Broberg, där både tränaren och lagkaptenen tweetar om nackskott, Hell´s Angels och domare…). Och samtidigt som samhället inte tar tag i dessa sedan åratal uppenbara problem (skrev faktiskt en novell om det redan för 30 år sedan(!) – finns med i både ”Anakolut” och ”Ditt och mitt livs novell” – och det var inte för att jag var så himla duktig utan därför att det redan då var så uppenbart vart det barkade hän) ifrågasätter många det kulturella stödet som om kulturen inte spelar en avgörande roll i ett civiliserat samhälle.

   Efter ovanstående harang – som du fick dig till livs oombett, sorry – till din fråga: Har dålig koll på vinerna i Kina, har provat en del, inget jättebra, men med tanke på den enorma satsningen (är väl redan världens femte producentland?) kommer vi säkert att få se en del bra produkter därifrån vad det lider och då kommer säkert västvärden att dricka även dessa viner (merparten av vinmakarna där borta är från ”väst” och gör viner i den andan), men hemmamarknaden växer så det knakar varför man kan anta att det blir som med USA, som vuxit enormt de senaste 30 år, att konsumtionsökningen hela tiden är större än produktionsökningen, varför Kina kommer vara nettoimportör av vin. Tror jag.

   Må väl själv!

   • Ger man sig in i frågorna får man också räkna med att få svar, såväl långa som korta.

    Tack för svaret angående Kina! Intressant!

    Med grekiska rötter har jag hyfsad koll på idrotten där nere och i helgen var det ännu en läktarskandal. Basketfinalen fick avbrytas och läktarna tömmas efter att en spelare blivit skadad efter knivkastning. Som om det inte vore nog stormade fansen planen och gjorde upp med varandra.

    Grekerna kan verkligen föra ett underbart liv på en idrottsläktare men det går också ofta åt h-e. PAOK blev nyligen avstängda och tungt bötfällda av UEFA.

    Har idag hämtat hem två flaskor av GC Brut Nature och GC Reserve Brut. Om det skulle falla mina enkla smaklökar i god jord, är det något att lagra på sikt?

    Du har en underbar blogg men urtaskig musiksmak men…………:)

    • Haha, gissar att du då möjligen lyssnar mycket på fusionsjazz, modern dansmusik eller rap för det är väl framförallt det som saknas? Kommer kanske att ändra på det. brukar nog tugga i mig det mesta.

     Nja, normalt brukar jag alltid rekommendera att man lagrar den inköpta champagnen, men Nature och GC Brut som just nu säljs blir nog inte bättre med lagring, däremot håller de säkert några år till.

     • Jag får alltså istället tömma barnens sparbössa och köpa hem GCM för lagring och njuta av dem andra på momangen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *