Françoise Feuillat-Juillot för den dristige

Just nu säger, kanske, namnet Françoise Feuillat-Juillot dig inte så mycket. Dock, vågarFeuillat-Juillot Montagny Les Crêts vinifierat lova, kommer du att vara glad som en lärka, eller, möjligen, en muntergök, att du läste det här blogginlägget och kastade dig över Françoises viner innan kreti och pleti gjorde det. Vem är hon då? undrar du nu, tuggandes på naglarna och med något jagat i blicken samtidigt som du ignorerar vetskapen om att du borde göra något mer produktivt just nu än att sitta och surfa bloggar och annat improduktivt och inte blir saken bättre av att texten i ett rasande tempo nu drar ut på saken i det längsta som vore det här ett av utslagningsprogrammen på TV kanske rent av Melodifestivalen där de liksom aldrig kommer till skott men så äntligen! visar det sig att Sean Banan vunnit och att Loreens småstulna låt stulits i sin tur och Françoise Feuillat-Juillot är… inget… mindre… än… Montagnys Clotilde Davenne! Och inte bara det, hon är dessutom Clotildes kompis och hon är snudd på lika skicklig på att domptera Chardonnay och få den att stå i givakt och sjunga disciplinens, renhetens och det exakta vinmakeriets lov. Den som vågar, provar Montagny Les Crêts eller Montagny Les Coères, låter sig imponeras och blir i ett slag François Feuillat-Juillot-fan. I vilket fall som helst är vinifierat imponerad.

6 svar på ”Françoise Feuillat-Juillot för den dristige

 1. Clotilde Davenne är en stor favorit sedan hennes besök i Stockholm på en Bourgognemässa i Mälarsalen för några år sedan.
  En rekommendation av en vän till Clotilde väcker intresse.
  Kan hennes viner finnas tillgängliga i Sverige redan?
  MVh,
  Dan

  • Dan, klicka på de ”understreckade” vinnamnen i inläggets text så kommer du till respektive vin på Systembolagets sajt – m a o kan du beställa vinerna via BS redan nu. Dels Les Crêts för ca 129 sek, dels 1er Cru Les Coères för ca 175. Gillar du Clotildes viner lär du inte bli besviken… MVH Lars

 2. Är det alltså två olika chardonnayviner? Står ingenting alls om dem i beställningssortimentet. Du skriver att de är något för den dristige. Är de något av en utmaning för den ovane vindrickaren?

  • Båda kommer från Montagny, söderöver i Bourgogne, och de är gjorda på Chardonnay. Du behöver inte oroa dig, tror alla kan gilla de här vinerna, väldigt disciplinerade och smakrika på en och samma gång, utmärkta till mat, allt från hummer till finfisk med monterad sås (tror jag… ”monterad” betyder väl med smör?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *