Château L’Arnaude: medaljerat avslut & musiktips

Igår bytte Château L’Arnaude ägare och därmed avslutades också mitt uppdrag där. BaraConcours Général några dagar tidigare fick vi besked om att Château L´Arnaude rouge 2010 fått en silvermedalj i Concours Général i Paris i år. Det innebär att de fem årgångar vi under åren skickat in resulterat i tre guld och två silver. Ett hyggligt resultat. Just 10:an har, som vinifierats hängrutare vet, fått en massa andra medaljer tidigare, under 2012, men det här känns ändå som en fin avslutning på den historien. Lite musiktips till Mats Wallin, som nu får tid över till sitt sökande efter mer musik att lyssna på: Arcade Fire, The StrokesTéléphone, Muse, Radiohead & Tom Morello.

17 svar på ”Château L’Arnaude: medaljerat avslut & musiktips

 1. Snyggt jobbat gubbar. Guld och silver bra gjort. Gubben Morello kan också, vilken röjar låt, och Bruce visar at han också kan dra på strängarna, vem hade trott det. Trodde han hade lämnat över det Nils L. Fortsatt trevlig helg.

 2. Vi drack faktiskt en flaska av 10:an igår men dem övriga vi har skall vi spara. Hur länge kan dem ligga tycker du?

  • Beror lite på hur du vill ha dem, mer mogna eller innan de så att säga börja tappa frukten. Jag tror att de utvecklas positivt/bör kagras ytterligare ett par år, bör vara på topp 2014 – 2016, och att de därefter håller ytterligare fem-sex år.

 3. Ber också att få gratulera till fina priser och framförallt, goda viner! Såldes gården till franska ägare?

  • Tack så mycket! Ja, köparen är en fransk familj, som, om jag förstått saken rätt, skapat den flytande Marseilles-tvålen. Verkar ha många ambitiösa idéer bl a avseende omplanteringar så vi håller tummarna för att det även frotsatt kommer komma bra viner från Chateau L’Arnaude.

    • Visst är det underbart med förbud. Det går vi alla igång på:)

     Att framställa en hård olivtvål är som att göra ett bra vin, det vill säga ett hantverk. Bra råvaror gör underverk med din hud.

     Flytande tvål är oftast mer vatten och kemiska ingredienser mer än något annat. Dessutom inget hantverk.

     Har vi fler varor som skall påläggas förbud så bara fram med dem.

     • vinifierat gör sitt bästa för att hitta mer att förbjuda – se tidigare inlägg om visselförbud m m m m

 4. Såg att vinet är ”tillfälligt slut”, är det så, eller är det slut på riktigt på det Wallinska vinet?

  • Vet inte, men det borde finas kvar ett lager i Sverige, kolla igen om någon vecka eller kontakta importören Cave a vin.

 5. För oss som gillar vinerna är det förståss synd att Mats säljer men det är bara att önska lycka till, tacka för det som varit (har några flaskor i tryggt förvar) och önska lycka till för framtida projekt. Jag antar att denna förnämliga blogg bevakar utvecklingen av vingåden i sin nya regi och att vi så småning om får en rapport om vinerna från densamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *