Mer TV4 & reklamavbrott för budget-Pinot noir

Något annat, verkligen outhärdligt med TV4 är de där som sitter och skrapar till sig trisslottsmiljoner dagarna i ända. Det är den värsta sortens dokusåpa när folk måste sitta där, upprymda och förväntansfulla, bara för att snart återfinna sig i en annan sinnesstämning, dominerad av nedslagenhet och besvikelse, ity de har precis skrapat hem minimisumman 50 000 sek, som de redan var säkra på, och gått miste om miljonerna och nu måste de likväl se ut som goda förlorare, på bästa sändningstid, i direktsändning. Och tänk på stackarna som ska skrapa både summa och antal månader! Först får deCartlidge & Browne minimisumman, sedan minimitiden och lik förbannat ska de sitta där och se ut som om de är nöjda. Å andra sidan kan vi andra, vi ogina, gotta oss åt att de i alla fall inte fick mer. Nog av. Nu gör vi ett litet avbrott för reklam: Det är, om ni tänker efter, och varför skulle ni inte göra det?, länge sedan det kom ett vinifierat-tips på ett rykande färskt debutantvin i det svenska sortimentet, men nu är det dags igen och vinet vi talar om är Cartlidge & Browne Pinot Noir. Sedan nu finns vinet att köpa via Systembolagets beställningssortiment. Men, undrar nu ni som läst så här långt, vad är så speciellt med det vinet för att vi ska anstränga oss att beställa hem det? Jo, det här är inget annat än en äkta budget-Pinot noir från Kalifornien och något för er som gillar antingen amerikansk Pinot noir eller Kaliforniska viner eller både och. Med andra ord är det måhända aningen lite för mycket av det mesta för den som söker stil och elegans. Å andra sidan bjuder Cartlidge & Browne oss på den där härliga, okomplicerade, överdådiga Kalifornien-frukten i tillräckligt väl förpackad form för att vi ska tycka, att priset är budget, för även om ni nu inte tänder på vintypen så inser de flesta vid sina sinnes fulla bruk, att 115 pengar är så billigt för ett sådant här vin att bara en åsna har råd att inte prova det.

7 svar på ”Mer TV4 & reklamavbrott för budget-Pinot noir

 1. Som sagt så drack vi Thea´s och våra högt uppfyllda förväntningar slog mycket väl ut. Nu kanske maträtten till inte var exemplarisk, nämligen hemmagjord pizza. Det är så med barn i huset och det var den minstas tur att välja maträtt. Fast det här vinet hade passat till blodpudding. Riktigt gott!

  Skall inte skvätta vigvatten på dem amerikanska vinerna nästa gång vi är på bolaget. Rätta mig om jag har fel men, kan inte det här vinet vinna på att ligga ytterligare ett tag. Vi kommer i varje fall att köpa hem fler.

  Hjälp oss med smaken. Det är något som vi inte kan riktigt plantera. Det är något sött frukt/bär/vanilj/kola. Du som är expert får gärna berätta.

  • Drar en suck av lättnad:du gillade Thea’s! Visst är det bra, gott och går till både det ena och det andra, och hemmagjord pizza låter inte fel…
   Ja, det är tveklöst ett vin som vinner på lagring, jag är övertygad om att det utvecklas positivt de närmaste fem-sex åren och sedan håller förstås ändå längre. Kan vinna på lufting idag.
   Förstår vilken karaktär du far efter och det är typiskt för (vissa kloner av)Pinot noir på vissa växtplatser, sedan kan förstärka eller dr ner på karaktären via hur man väljer att arbeta med eken.

 2. Hej! Jag igen. Skulle precis beställa två flaskor Godello från ditt sortiment men det gick inte. Vet du när den dyker upp igen?

  • Det här vinet har blivit galet populärt, inte bara i Sverige, och produktionen är liten. Ska kolla o återkommer å snart jag har besked om när det är åter i lager ( och då får du skynda för det lär sälja slut snabbt igen).

   • Fick precis besked: nya årgången klar andra veckan i april = vinet bör vara åter i lager i början av maj.

 3. Vi dekanterade vinet och lät det stå över en timme innan vi avnjöt det. Kunde kanske luftas längre?

  Förmodar att du informerar oss dödliga om när Godello åter är i lager. Vi väntar hellre tills du har den igen än att att vänsterprasslar med andra som har samma druva. Se nu bara till att skaffa hem något med Grüner så kan du ordna en pipeline från ditt lager till vårt hus.

  • Låter som ganska lagom luftning för Thea’s.

   Ska försöka komma ihåg att lägga upp det på bloggen när Dominio de Tares Godello kommer in igen. Du kan f ö även prova annan Godello, men du lär knappast hitta en som är lika bra som den här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *