Snabb omvärldsanalys & Lykke Li

Okej, Mursi har sugit, men det är knappast rätt att avsätta honom med våld och militära medel – oavsett vad vår utrikesminister säger på sin nittonhundraåttiofyrasvenska är detta en militärledd statskupp i en nymornad demokrati; klart AU talar om avstängning. Mer nittonhundraåttiofyra-stämning: ett flertal europeiska länder – länder som blivit spionerade på och som borde vara glada över att detta uppdagats och klargjorts – stängde häromdagen på ett regelvidrigt sätt sitt luftrum för den bolivianske presidentens statsplan och som om det inte räckte med det övergreppet tvingade de ner planet i Wien, som för att understryka vilken bananrepublik Bolivia är och hur modernt och rättsmedvetet Europa är. Mursi hade inte kunnat göra det bättre. Lykke Li.

2 svar på ”Snabb omvärldsanalys & Lykke Li

  1. Som sagt, de flesta människor med ”makt” är ”rädda” och ”o-fria”, framför allt inom politik, näringsliv och ”övervakning/kontroll” (militär/underrättelsetjänst/polis/TV/radio etc.). Varför tror du att de finns ”stora” organisationer som FN, EU, WHO, Nato etc. och vilka ligger ”bakom” tillkomsten av dessa ”kolosser/jättar”? Som det ser ut nu så ersätts en ”despot” av en ”annan” hela tiden och ”folket” jublar när den ene försvinner. Vad de inte vet är att samma typ av ”despot” kommer tillbaka i ”nya kläder”. ”Den som tittar utåt sover, den som tittar inåt vaknar” – och fler och fler individer går inte på dagens politik, vilken ”färg” den än har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *