Eftermognade druvor, David Lynch & Lykke Li

Hört talas om druvor som får ”eftermogna på stocken”? Det och 25 % mer dagsljustimmar – dock utan att vi får veta vad vi jämför med – utgör hemligheten med en vingård jag just läst en artikel om och, föranledd av artikeln, vars hemsida jag studerat. Att en producentsDavid Lnch & Lykke Li hemsida talar i vintungor må så vara, men att den som skriver om stället med hull och hår sväljer sådant här är anmärkningsvärt. Men vad händer om du lämnar klasarna på stocken, visst sker en förändring? Ja, självklart, men mognaden upphör i samma ögonblick som fotosyntesen upphör, hur svår kan den ekvationen vara? Det som händer när klasen hänger kvar är till exempel att den börjar torka ihop och, på gott och ont, eventuellt får en högre koncentration och/eller störd balans. Eller så börjar den ruttna. Om det vore så enkelt att bara låta frukten hänga skulle vi kunna göra strålande, kraftfulla Cab-viner i Kiruna. David Lynch & Lykke Li.

16 svar på ”Eftermognade druvor, David Lynch & Lykke Li

 1. Stor insikt + underbar humor = 1 + 1 = 2. Enkel matematik. Det där med Kiruna lät dock tveksamt – jag lovar dig – inga vingårdsarbetare skulle stå ut med myggen!!

 2. Läste för ett tag sedan att det skulle släppas drygt 1000 flaskor Leon Dormido. Beställde en låda, men fick endast två flaskor. Vet någon vad det beror på?

   • Se importörens svar nedan. Skumt, men jag hoppas du försöker igen och att du tycker vinet är lika bra som jag tycker det är!

 3. Hej Viktor och Lars
  Jodå, Leon Dormido 2008 (72763) finns mycket riktigt i lager. Kan inte riktigt förklara varför du bara fått två men jag förslår att du gör ett nytt försök. Mvh Terrific

 4. Tack för svar! Har försökt beställa en låda igen idag och hoppas på bättre tur denna gång.
  Har sett att fler HR har problem med att beställa rosévinet L’Annociade. Så även jag. Har försökt tre ggr på en månad nu. Hittar vinet på SB:s hemsida, men kommer sedan inte vidare i beställningen. Har skickat mail till SB:s kundtjänst med undran vad som är fel. Hoppas på svar därifrån och framförallt hoppas jag på hjälp av få hem vinet innan sommaren är över (för nu är den ju äntligen här, i alla fall idag).

  • Tröttsamt och uppförsbacke när du säljer vin via BS och frustrerande för den som inte kan beställa. Skickar frågan vidare både till importören och Systembolaget: varför fungerar det inte?

  • Viktor, jag har gått vi Lars länkar och då har det alltid gått att beställa, däremot har det varit lite si och så med leveranserna.

   • Tack för info, Rolf! Du kanske också ska prova att gå via de länkar som tidigare lagts ut på vinifierat, Viktor?

 5. Hej Viktor, Rolf, Lars mfl
  Det gör mig lite brydd och oroad att höra att det är så mycket problem att beställa vinerna ur beställningssortimentet. L’Anniciade var förvisso tillfälligt slut i lager när du Rolf försökte beställa i början av maj (tror jag det var) och det var därför det blev lite si och så med leveranserna. Sedan dess har dock vinet varit tillgängligt och vi har i skrivandes stund drygt 1000 flaskor i lager så det borde inte vara några problem att varken lägga beställning eller få varorna levererade. Vi ska kontakta SB imorgon men återkom gärna med svaret som du får Viktor. Hoppas också att ni kan få vinet innan sommaren är slut. Mvh Terrific

 6. Tack för tips! Nu ikväll gick jag genom Terrifics hemsida in på Systembolagets hemsida och där lyckades jag efter kanske 3-4 försök TROLIGEN få igenom en beställning på L’Annonciade. Lovar dock att återkomma med SB:s svar på min fråga.

  • Tack för att du nte ger upp – vinet är i och för sig värt att vänta på – och håller oss underrättade!

   • Har fått svar från kundtjänst, som meddelar att jag ska ringa till min lokala butik och beställa vinet om det krånglar på nätet.

    • Tack för info! Ja, då får vi hoppas det fungerar bättre om du beställer direkt från butiken. I och för sig helt ok, men med tanke på att SB nu utmanas av näthandlare vore det kanske på sin plats att dess nu flera år gamla service via nätet fungerade…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *