Mina viner i Sverige & George Harrison

Då och då frågar en och annan vilka av ”mina” viner som finns att köpa i Sverige. Inte särskilt många. De vinmakaruppdrag jag för tillfället har är förlagda till Pezenas-MDLVX 2009Languedoc, Minervois, Rioja, Red Mountain, Varberg och, senaste tillskottet vad det verkar, Lazio. Uppdrag jag haft de senaste åren men nu avslutat har bland annat varit förlagda till Provence, Krim, Assenovgrad, Mendoza och Struma Valley. Tydligen är en del viner från uppdraget hos Hedges, Red Mountain, Washington State, på väg in i höst, men bortsett från de vinerna är de enda ”Lars-påverkade” produkterna att tillgå i Sverige följande: Tre årgångar Mazuelo de la Quinta Cruz, tre viner från Domaine de Brescou (dessvärre inga vita för tillfället, bör snart komma in igen) och ett knippe produkter från Château L’Arnaude, som såldes för en tid sedan varmed också mitt uppdrag där upphörde. Vid sidan om de här vinerna finns ett vin som jag blendat för den svenska marknaden, El Rey Old Vine Garnacha, en budget-Garnacha från norra Spanien som är bra mycket bättre än sitt larviga pris och det säger jag bara delvis därför att jag satt ihop vinet och därför att jag har ett intresse i företaget som importerar det till Sverige. Avslutningsvis finns också några viner från Leon Dormido-projektet i Rioja, ett projekt där jag ibland blendar vinet, understundom kommer med vinmakar-råd och då och då inte är inblandad alls. I övrigt kan jag inte komma på något ”Lars-vin” i Sverige just nu. Å andra sidan är jag i högstaelrey2011 grad inblandad i att leta producenter och viner för Terrific Wines så i den portföljen finns, förstås, massvis av godis som jag varit med och rotat fram. Vad det gäller de sistnämnda vinerna är grundidén med TW att arbeta med viner från 80 sek och uppåt och bara med viner och, inte minst, människor som både er man i importträsket och dennes kollega tillika TW:s VD och ende anställde tycker om och har kul med. Visst var det här ett ganska tradigt inlägg och jag får väl stå för det även om jag egentligen tycker att det är orsakat av alla strutnyfikna som kommer med förvetna frågor. George Harrison.

8 svar på ”Mina viner i Sverige & George Harrison

 1. Trevligt att notera att Chateau l´Arnaude åter finns att beställa. Har snart en ny kartong att hämta ut på SB.

  Fisksoppa i helgen med Chablis PC och jag går med ett leende och njuter av livet. Kan inte med ord beskriva hur gott jag tycker det vinet är.

  • Verkligen kul att du och Chablis PC funnit varandra! Och ja, det är ett riktigt bra vin och bra vin blir man glad av.

   Kul att du tycker om Chateau L’Arnaude också. Vet inte hur stora lager som finns kvar i Sverige, men ska försöka kolla med Mats Wallin. Hursomhelst är det säkert lika bra att passa på nu när vinerna säkert finns i lager.

   För egen del åker jag om ett par veckor till Sverige och hämtar tvålar…

   • På frågan om hur mycket som finns i lager i Sverige kan jag meddela att vi har ett begränsat antal kartonger kvar av rosévinet men vi har gott om rödvin – både det flerfaldigt medaljerade Château L´Arnaude Rouge 2010 och även det medaljerade Wallin Rouge 2009.
    Vi har lager i Stockholm så väntetiden är kort för en leverans !
    Mycke nöje !

 2. ”…För egen del åker jag om ett par veckor till Sverige och hämtar tvålar… –

  Det får man nog säga är ganska ovanligt! Att sälja svenska tvålar i Provence alltså. Här hemma köper vi ju provencalska tvålar för fulla muggar. Skönt att höra att våra egna tvålar har funnit en marknad söderut.

  Så vist ordnad är alltså Naturen!

  • Nja, nu måste jag erkänna att det är grekiska olivtvålar som ska hämtas i Sverige och hur naturvist det är kan möjligen diskuteras, däremot är det synnerligen bra tvålar och såvitt vi vet är de omöjliga att uppbåda i våra sydfranska hemmatrakter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *