Svensk Bilprovning, Arthur Brown & Kula Shaker

Det faktum att bilen ska besiktigas idag lockar fram uppbyggliga minnen av grumpiness åstadkommet av Svensk Bilprovning. Allra bitterljuvast är minnet av en idiot till besiktningsman i Skövde som, uppenbarligen, hatade uppsynen av mig och min Ford Fairline 66, som vanligtvis var rejält lyft i baken och rullade med breda sulor och annat som, förstås, inte var fullt lagligt, men som dagen till ära såg ut som vilket standardåk som helst och var i utmärkt skick och borde gå igenom besiktningen utan problem. Kanske var det just detta som fick

Variant på FF 66

Variant på FF 66

denne man, som måste saknat något viktigt när han var liten, att rycka och slita i de upphissade framhjulen till dess rattringen, kopplad till tutan, ruckades ur sitt läge varpå tutan satte igång och den galne besiktigaren, nu genomsvettig och svart om händerna, sur och nöjd på en och samma gång, kunde klättra upp ur sin smörjgrop och säga ”det där måste du ordna” varpå han satte en tvåa, ombesiktning, i protokollet och väntade på att jag, rimligtvis, borde protestera men som jag var lika omogen som han väntade jag med att kalla honom vid sitt rätta namn till dess jag satte mig i bilen för att köra därifrån (ombesiktningen skedde på annan ort). Vi firar detta nostalgiska och fina grumpinessminne, som minner oss om varför vi avskyr alla småpåvar, med lite Arthur Brown, som ni säkert inte hört på åratal: Arthur Brown. Arthur Brown och Kula Shaker.

7 svar på ”Svensk Bilprovning, Arthur Brown & Kula Shaker

  1. Undra om det var samme gubbe som gav mig 21 poäng, 7 ettor och lika många tvåor, på min 404. Sedan hade han mage att säga att motorn går ju bra.

  2. Vad satt det för morot i Fairlanen? Snygg som tusan f.ö. Schysst generation av bilar vid den tiden. 1960-70 är höjden av Motordom i min bok…

    • Tyvärr inte de standardmuskler jag önskat, men väl motorn med det vackraste basljudet, Fords 289:a från den här tiden. Och ja, såå många vackra, suveräna bilar under det decenniet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *