Prince – kung i Stockholm & hattförbud

Okej, ”Prince är kung”, och liknande, är på gränsen till vad som kan få en rubriksättare att, från en minut till en annan, förflyttas från de coola och hippa ordkonstnärernas eftertraktade grupp, fylld av avundsjuka  och inbördes beundran, till de ocoola och kreativitetsförlamade ordvillbliarnas föraktade och som pesten skydda grupp, fylld av det totalaPrince misslyckandets avskyvärt stinkande os och total glömska, men, när karlen, alltså Prince, äger scenen, spelar gitarr som få, om någon, sjunger som en gud och spelar piano så även den omusikaliskes hjärta bevekas alltmedan den kanske något mer musikaliskes hjärta både blöder och gråter sedan åtskilliga, träffsäkra klinkanden, vad annat är han då än kung? Visst, en och annan var säkert besviken på Prince, där på Stockholm Music & Art Festival, därför att han inte lät som på skivan eller därför att han inte spelade ren funk eller därför att han förvrängt sina låtar till, i alla fall emellanåt, snudd på oigenkännlighet, men vi som inte drogs med ett så inskränkt betraktelsesätt var i himmelriket och vinifierat vill å det skarpaste uppmana varje sann musikvän att göra sitt yttersta för att se denne gigant spela live. Som om det inte är nog med honom själv är dessutom de tre musikerna har nu reser runt med fullständigt lysande de ocksåHatt. Musiklycka, kort sagt. Dock: nu är det hög tid att införa förbud mot hattar på konserter! Vad får enskilda individer att tro att det på något vis överhuvudtaget är okej att gå omkring i löjliga hattar och vad får dem att tro att det för en sekund är i sin ordning att stå och skymma utsikten på en konsert med sin tveksamma och vad som borde vara förbjudna huvudboning? vinifierat kräver att alla konsertorganisatörer från och med nu vid entrén inte bara plockar av gästerna flaskor, knivar och pistoler utan också hattar som mäter mer än två centimeter över huvudsvålen. Vi avslutar med en rejält rykande klassiker från kung Prince.

12 svar på ”Prince – kung i Stockholm & hattförbud

 1. Borde även gälla frisyrer över samma höjd. Kul att din musiksjäl fick sitt. Ska sätta upp den gubben på min att se & hör lista.

  • Ja, han måste bara ses! Och jag sluter gärna upp bakom kravet på lågtuktade frillor på konserter – kommersiellt lagda konsertarrangörer ordnar med rakapparatsuthyrning i entrén samt, för ytterligare en liten slant, eventuellt också hjälp med att köra maskinen.

 2. Nyss införda kommentar av herr Rolf om konsert-o-fähiga frisyrer är alltför svårt frestande för att kunna hejda mig att fälla följande, möjligen åtalbara, gravt o-pk-aktiga och därmed såsom ett lackmuspapper å denna blogg’s takhöjd fungerande kommentar:
  I synnerhet bör ett sådant förbud gälla sk afro-frisyrer.

  • Nja, om jag förstår Rolf rätt ska alla höghöjdsfrillor jämlikt och huvudsvålsnära kapas och ju högre desto mer kap blir det, kan tänka mig att högst når den som går runt med en barkis i håret så där som en del gjorde i början av sextiotalet (var det väl?)?

 3. Du menar raggarbrudarna, som virade testarna runt en limpa för att nå åtråvärd höjd, och så blev limpan härd för diverse maskar och nematoder som åt sig in i hjärnan (det sa’s så i Folkdjupet; rena hitchockfantasierna). Nej, men på ÅTTIOTALET hade alla som syntes pudelfrillor så att de verkligen skulle synas! Kolla vilket som helst av TV-program eller andra populärkulturuttryck från den tiden! Bara såååå pinsamt! Etermedia var ett enda stort pudeldagis!

 4. Nog om hattar och frillor. Tänk att vara ”en-och-femtio” och stå bakom ”en-och-nittiofem” – vad hjälper ”hyvlade” frillor eller förbud mot hattar. Kort fråga: Vad heter världens längsta same som var gift med världens kortaste samekvinna? (den blir extra rolig när den frågande personen gör en ”blunder”!) Svar: ”Enok-nitti” gift med ”Sirka-åtti” – nä fan – rätt ska vá ”Sirka-nitti”! PS. En ”ståpälsframkallande” låt med ett geni till artist! Lite avundsjuk blir jag!!

  • Sant och visst är detta och det är ett problem som dessvärre inte kan lösas via förbud mot långa personer p g a längden på en vinifierat närstående person… Föreslår därför istället gratis låne-platåskor, -trappstegar och -styltor till behövande konsertbesökare.

   • Ja det skulle vara en syn för ögat det!! Föreslår att man bygger lite (många) fler ”amfiteaterliknande” utearenor som skulle förbättra både den visuella och ljudmässiga upplevelsen (det fattade man redan på antiken).

 5. För att undvika konstiga huvudbonader och märkliga frisyrer uppmanas att istället besöka konserter med gamla synthband.

  Vi som har hängt fast sedan 80-talet har (kanske i några fall glesare utformning) samma snygga frisyrer. Kortklippta i nacken och långa luggar (som sagt kan dessa i skrivande stund vara något glesare) och därmed inga frisyrer som stör musikdiggaren bakom.

  Vince Clarke presenteras med den optimala frisyrenhttp://www.youtube.com/watch?v=VML1u8KJjEo

  • ”För att undvika konstiga huvudbonader och märkliga frisyrer uppmanas att istället besöka konserter med gamla synthband.”… Med all respekt, tro mig, är allt relativt och det gäller även synen på synthrockarens frisyr i avseendet märklig eller inte, dock förefaller du, tveklöst, ha en poäng i att synthrockaren är föredömligt lågklippt, varför vi tar till oss förslaget med hull och hår.
   http://www.youtube.com/watch?v=Z8CeAHfAD2w

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *