Perrongmôs- & bekymrat gloendeförbud! & potpurri

I den bästa av världar har alla reseförbud utom vi som alltid har bråttom, men som det förefaller aningen svårt att få igenom en generell och tvingande lag av slik art får vi nöja oss med att kräva ett par förbud som i alla fall skulle få bort några av de värsta avarterna vad störande resenärer anbelangar: 1. Förbud mot att gå ut ur tåget, över till perrongens andra, ganska tomma sida och där ge sig till att môsa sig fram i makligt tempo. Särskilt

Ja, när du har en sådan här på ryggen så stöter du dig bokstavligen talat med andra.

Ja, när du har en sådan här på ryggen så stöter du dig bokstavligen talat med andra.

hårt ska den straffas som göra detta iförd ryggsäck och skjutandes en barnvagn framför sig. 2. Förbud mot att gå in i en flygterminal, ställa sig mitt i strömmen av resenärer på väg till sina gater och med bekymrade ögon börja söka efter en informationstavla medan människoströmmen tvingas ändra riktning och därmed tappar sin behagliga rytm med påföljd att blodtrycket skjuter i höjden och svetten börjar lacka av pur och djupt känd irritation. I de fall då den nyss nämnda avartsresenären dessutom står där och snörvlar och hostar eller bär ryggsäck torde ett omedelbart gripande och bortförande av personen i fråga vara påkallat liksom ett därpå följande reseförbud till dess brottslingen ifråga genomgått sex månaders reseträning på en av statens nyinrättade omskolningsanstalter för störande resenärer samt den smittsamma snuvan och hostan är kurerade och ryggsäcken skänkt till närmaste Skogsmulle-avdelning . Potpurri: Atomic SwingBad Cash Quartet & Mando Diao.

4 svar på ”Perrongmôs- & bekymrat gloendeförbud! & potpurri

  1. Bra att någon äntligen sätter ner foten och säjer ifrån. Förbjud gärna ryggsäcken oxå. Det må vara hur praktiskt som helst att ha en sån på ryggen, men snyggt är det inte.

  2. Barn också! I alla fall de som reser. Men undra om du inte redan har det förbudet i någon form. Kan du ju inte ha missat.

    • Rätt tänkt och nej, tror inte vi krävt ett barnförbud rakt av, däremot speciella avdelningar i flygplanens lastutrymmen för barnfamiljer och förkylda. Kanske svårt att helt förbjuda barn, men man kan väl gott tänka sig förbud mot resande barn annat än i för ändamålet speciellt avsedda, väl isolerade avdelningar, och möjligen kan man också förbjuda barn i tätbefolkat område och definitivt på restauranger och biografer undantaget repriser av Suddagumman och Pellepennan som ingen annan än fanatiska föräldrar kan tänkas genomlida med sina telningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *