Malthazar, Marseilles

Marseilles, årets kulturhuvudstad, är inte längre en skum hamnstad regerad av banditer och främlingslegionärer. Enklast är att beskrivaMaltazar staden som en förvuxen provencalsk småstad som tagit sig oanade porportioner. Detta gör att du mitt i staden hittar små havsvikar med fiskebåtar eller badstränder, och gatorna och kvarteren påminner mer om den där småstaden än en europisk storstad. Den smältdegel Marseilles alltid varit avspeglar sig också i stadens många olika delar och affärs- och restaurangutbudet. En bland många utmärkta krogar är Le Malthazar, i kvarteren ett stenkast från ”Vieux Port”, gamla hamnen, och ”Palais de la Justice”. Ett gediget brasserie med atmosfär, bra mat och okej om än ej lysande service och vinlista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *