Norwegian i Ryanair-klass

Du som ska flyga från Nice till Stockholm och vill gör resan till något av ett äventyr ska flyga med Norwegian. Inte därför att bolagets VD gärna hånar SAS för att det betalar löner och skatter i Skandinavien. Nej, äventyret börjar med att du inte kan checka in via internet. Istället har Norwegian förberett tvåNorwegian ”luckor” på flygplatsen framför vilka en folkfest utan like utspelar sig. Här kan du stå och mysa och prata med de övriga resenärerna eller, om du föredrar det, bara stå och glo på de andra. Och ta det lugnt. Du har minst en timme på dig att mysa, prata och glo! Mer tillfälle till umgänge ges i samband med ombordstigningen. Som du kan spara några kronor på att flyga utan incheckat bagage ska du ta på dig kläder i många lager och bära så många kassar som möjligt. Det här är en slags tävling, tror jag. Kom dessvärre oförberedd med mitt enda handbagage och fick storstryk. En positiv effekt av att så gott som alla deltar i tävlingen om vem som får med mest handbagage ombord är att planet garanterat missar slot-tiden så du slipper komma i tid till inbokadeNorwegian möten utan att behöva skämmas. Det är verkligen spännande att stå där längst fram i planet och titta på alla som tar en evighet på sig för att stuva undan sina plastkassar alltmedan en flygvärdinna via högtalarsystemet bönar ”var snäll och lägg endast upp rullväskor i bagagehyllorna, behåll stora jackor och kassar tills alla kommit ombord”, hehe, klart ingen bryr sig, som på den gamla goda tiden när vikarien kom till skolan. Och sedan, när du kommer till din plats och finner dels bagagehyllan full, dels din stolsgranne sittande med knäna vid öronen för alla kassar under fötterna, ja, då vet myset inga gränser. Som tur är fungerar inte den utlovade wifi:n så du får gott om tid att prata med din granne och, bäst av allt: du slipper jobba!

5 svar på ”Norwegian i Ryanair-klass

 1. Jag är förtjust i Budapest (även om det mer och mer börjar likna en ”vanlig” stad i västeuropa. Där finns bra och billig opera, härliga bad, underbara bakelser, skapliga viner, storslagna saluhallar med välsmakande hästkorvar och mycket, mycket mer. Numera är det så att man kan flyga dit för några 100-lappar med Wizz-air. Oförskämt billigt!

  Jag tar gärna 90-minuters omak att sitta lika trångt som en osmidig sumobrottare skulle göra i en Smartbil för att få njuta av det ovan. Varje gång man flyger dit så haglar klagomålen från andra resenärer hur dåligt allt är.

  Vad förväntar man sig för en T&R för 500kr? Taxin till flygplatsen kostar mer än flygresan!

  Man får vad man betalar för och jag har inte ännu sett något lågprisbolag slå på stora trumman för sin komfort, då hade det varit ett annat läge.

  Vi fick oftast snygga vikarier när vi gick i skolan så man satt där och var allt annat än busig. Man gjorde istället allt för att dölja sina uppkommande tonårsfinnar i tron att hon den utvalda skulle se just mig.

  • Helt ok med ibland-långt ifrån alltid – bökigare resor när du reser lågbudget, f ö se svaret till Peter nedan.

 2. Så olika erfarenheterna kan vara. Har flugit ett par gånger med Norwegian till London och har enbart positivt att säga – skillnad som natt och dag mot RA. Jag har inte råkat ut för det själv, men känner folk som tycker Air France är världens sämsta och mest arroganta flygbolag och de är minsann inte billiga. Så det behöver inte alltid ha med prislappen att göra.

  • Bortsett från VD:s ibland onödigt stöddiga och fräcka uttalanden och en måhända emellanåt inte helt solidarisk personalpolitik ska ingen skugga falla över Norwegian, som är långt från Ryanair. Grejen är att just dess flight NCE-ARN är hysterisk beroende på de passagerare som vanligtvis befolkar den, alltså sådana som tycker att allmänt folkvett och bagageregler må gälla andra men inte dem själva.

 3. Ja, jag reser iaf helst med Alitalia!
  .
  .
  .
  .
  I särklass de snyggaste flygvärdinnorna 😀
  Ciao Bella! Come ti chiami? :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *