IOK & FIFA: mutkolvar & dönickar, & Air

Det finns, uppenbarligen, två slags ledamöter i IOK och FIFA. Dels de somLena Lijeroth Adelsohn låter sig mutas så att fotbolls-VM förläggs till ställen som Qatar och som, medvetet eller omedvetet, säkerställer att mutorna kan flyta fritt mellan givare och tagare, dels de som på fullt allvar inte tror att deras kollegor har dubbla agendor. När nu alla dessa karriärister i idrottens värld sviker är det skönt med en idrottsminister som ser verkligheten som den är, inte är mutad och vågar tala klarspråk om både fotbolls-VM och OS. Air.

5 svar på ”IOK & FIFA: mutkolvar & dönickar, & Air

  1. Världen är full av ”dubbla” agendor och människor som roffar åt sig. Sedan vi själva t.ex. skapade religionerna har personer inom dessa genomgående (i kulisserna) genom hot, ”mutor” (avlatsbrev m.m.) och många gånger dubbla agendor infiltrerat ”utbildningsväsendet”, ”vetenskapen”, ”forskningen”, ”läkekonsten”, ”andligheten” (en yttre i stället för inre/egen), fysik, kemi, astronomi, astrologi, matematik, politik, ekonomi m.m. och inte minst idén om fiender (militära tänk – fängsla, tysta, alt ”utrota” fienden till kyrkan). Så varför skulle idrotten vara förskonad från denna dubbelmoral (ideala värden/höga, kontra mutor/låga). Kyrkans män har alltid (katolska i synnerhet) varit ett föredöme i att roffa åt sig (pengar, makt, själar). Jag brukar säga att vi som mänskligt släkte varit i ”resonans” med denna ”utsugare” så länge att vi mångt och mycket blivit likadana själva (idrotten inget undantag).

    • Tyvärr är väl roffandet en del av den mänskliga naturen och du har skrämmande rätt i att de som borde verkat mot och eliminerat detta från vardagen och verkat för det goda alltför ofta gjort motsatsen och ju mer de gör det, desto fler gör det. Alltför många har alltför lätt att sälja ut idealen för vad som i sammanhanget måste anses vara en spottstyver. Idrotten är sannerligen inget undantag. Tyvärr. Ve alla dessa ynkryggar till människor: deras hänsynslösa girighet skadar och dödar människor varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *