Gaffelerad risotto-succé!

Gräsänkling. Gammal engelsk kompis hör av sig. Tycker vi ska luncha eller så. Hos mig. ”Absolut”, säger jag och ger mig övermodigt iväg till snabbköpet, hittar Uncle Ben’s risotto. Verkar inte vara svårare än Uncle Ben’s sötsura eller currykryddade kyckling. Slår till på risottopåsen. Följer instruktionerna: värmer i mikron, tar ut, rör om med enUnion Jack gaffel, häller upp i en panna, värmer lite, slår på en skvätt madeira och lite mer grädde än en skvätt för madeira är alltid gott och Hustrun säger att lite grädde fixar det mesta. Är inte helt övertygad om att grädden gjorde susen den här gången och madeiran satt smakmässigt ihop lika bra med det här som ketchup gör med nykokt torskrygg. Dock åt min gäst med glupande aptit, sa till och med att det var gott och undra på det: han är ju engelsman. Succé således. Enda lilla missen var när min engelske vän fick med sig den av mig bortglömda omrörningsgaffeln – se tillverkningstågordningen ovan – i sin risotto. Med den för engelsmannen i motgångar så typiska ”inga-problem-alls-här-inte-bara-råg-i-ryggen”-inställningen och ”oh! a fork! splendide! just like in a good old fork pie, lovely, jolly good they are, them fork pies, love’em” petade han utan vidare kommentarer bara gaffeln åt sidan på sin tallrik och låtsades som ingenting. Snyggt. Gillar det. Musik.

5 svar på ”Gaffelerad risotto-succé!

 1. Hur man än ”lagar” mat bör mikro undvikas. Energi, näring och andra viktiga kvaliteter förstörs (speciellt ”färgenergi”). Fungera ungefär likadant som en atombomb och CANCER!! Varför tror du att den fick ”passera” in i vårt samhälle (på tal om dubbelmoral, dubbla agendor och korruption)? Brukar förevisa energiförlusten för dem som vill – har du tio tallrikar med t.ex. ris och en av dem är tillagad i mikro så ”hittar” jag den snabbt och enkelt!

 2. Javisst! Risotton förtjänar bättre (kroppen också). Har faktiskt haft en ”egenkurs” med mig själv inblandad denna vecka i att tillaga en god risotto (ett flertal gånger) – den har krävt närvaro, kärlek, omsorg och gärna ett gott vitvin till. Goda tillbehör kan vara parmensanost, stekt parmaskinka och gröna ärtor förutom det klassiska tillvägagångssättet. Vita viner har varit olika Riesling, Tyskland, GG-kvalitet! En festmåltid framför OS-soffan och annan sport t.ex. dart (själv f.d. spelare)!

 3. Jag har hittat en gudabenådad affärsidé i ditt inlägg!!!
  ”…jolly good they are, them fork pies, love’em”

  A Fork Pie hat!!!

  Alla jazz-musiker kommer att bli som GALNA efter en så´n!!!

  jag återkommer med lite idé-provision så snart jag tjänat in min första dollar-miljon!

  Javisst ja.
  Music, maestro, please!
  https://www.youtube.com/watch?v=sxz9eZ1Aons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *