Sanningen om El Rey & Alex Fox

Redan när vinet släpptes häromåret fick jag frågan om El Rey Old Vine Garnacha verkligen kan vara moraliskt korrekt. Detta med tanke på det relativt sett låga priset, numer 69 sek, och allt jag säger om risken för omoral när priset är lågt. Jodå, undantagsvis finns det moraliskt korrektaEl Rey ny etikett viner även i den här prisklassen, men visst, det gäller att känna sina Pappenheimare – jag skulle inte chansa om jag inte hade koll på avsändaren. Vad gäller El Rey görs vinet av kooperativet Santo Cristo i Campo do Borja. Det innebär att druvorna odlas av småbönder som själva arbetar i fälten. Överuttag, vattenmissbruk och annat tillhör undantagen här. Tar den enskilde odlaren ut för stora skördar eller levererar orena druvor får hen helt enkelt mindre betalt av kooperativet, det vill säga sig själv. Således, gläd er ni som inte vill betala skjortan men ändå dricka moraliskt och utan överdrivna sockertillsatser trots ett lägre pris. El Rey Old Vine Garnacha 2012, varunr 2260, 69 sek. (ny etikett nu i veckan). Alex Fox.

4 svar på ”Sanningen om El Rey & Alex Fox

  1. Jodå, redan förra årgången var en fullträff, värd sitt dubbla pris. Så här noterade jag;
    Ypperligt till gris, lamm, nöt. Sammetslen, mild och integrerad syra, fruktig: ädelmogna plommon, blå-, björnbär. Lång kropp, dröjande silkig eftersmak.

    • Ett par år utan problem, kan t o m bli mer ”garnachig”med lite lagring, särskilt den versionen som säljs nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *