Om den ädla konsten att dela ut ett diplom till en gammal, kroatisk vinbonde & Goran Bregovic

Om du i samband med en vintävling där du varit domare blir ombedd att dela ut diplom till äldre, väderbitna, kroatiska vinbönder med nävar som dasslock, kan det vara bra att veta detta: 1. Inse stundens allvar; se hellre sammanbiten än glad ut. 2. Se mannen – det är alltid en man – i ögonen. 3. Fatta hans hand innan han fattar din. 4. Ta ett diskret menFestiwine djupt andetag och kläm till åta helvete. 5. Släpp inte av på greppet förrän du ser ett tyst samförstånd i din motparts ögon; när du släpper greppet: gör det långsamt och försiktigt och inte i snabbare takt än lufsen du just står och håller i handen. 6. Om du glömmer något av det sagda eller inte tar stundens allvar på allvar kommer den kroatiske jätten att sluka din hand i sin, klämma till åta helvete och idissla din nu slappa hand i sin innan han med en bestämd nick, som säger ”jag visste väl det, din kyckling”, släpper den. 7. Om punkten 6 inträffar, se då för allt i världen till att ta det som en man, kort sagt håll inte med en ömkansvärd skrynkla i ansiktet upp din slappa hand för allmän åskådan och, framförallt!, skaka den inte i luften samtidigt som du lätt lyfter det ena benet. Goran Beregovic.

9 svar på ”Om den ädla konsten att dela ut ett diplom till en gammal, kroatisk vinbonde & Goran Bregovic

  1. Antar att innan man kommer till punkt 3 tydligt förstått att det inte är en kall slapp torsk man försöker kram rommen ur, eller något fuktigt, ljummet disktrasliknande.

    • Det har man förstått under förutsättning att man läst inlägget här på vinifierat, redan befunnit sig i en liknande situation eller om man är normalt intellektuellt begåvad, vilket inte gäller alla bland oss som på Jorden, och understundom mer specifikt i Kroatien, vandrar.

  2. Tackar för denna fantastiska redogörelse, för att inte kalla det handbok, i konsten att skaka hand med Kroatiska vinbönder. De flesta av oss hamnar ju relativt sällan i dylik situation, så jag antar att det gäller generellt när man har med äldre väderbitna herrar (som sagt troligen alltid herrar) med händer som dasslock och bister uppsyn.

    • Absolut – ta det som en allmän handledning i konsten att skaka hand med äldre herrar med bister uppsyn och dasslock till händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *