Äta i Dubrovnik & Bijelo Dugme

På bästa läget, med slående utsikt, i Stari Grad, Gamla Staden, i Dubrovnik ligger vad som måste vara stadens bästa restaurang, 360. Tjatigt att bli alltför detaljerad, kort sagt är detta för den matintresserade ett måste då kosan fört den nyss nämnde till Kroatiens sydligaste spets. Läcker miljö, fantastisk mat, utmärkt service och en schysst vinlista i kombination med priser som även många andra, mindre bra krogar tillåter sig. Adressen är Sv. Dominika BB, så vet ni mer exakt var den ligger. Ni som kan er Goran Bregovic måste så klart också gilla Bijelo Dugme (lyssna på gitarren fem minuter in i låten och fråga er om kanske killarna i Pink Floyd hörde det här innan de ljudade om Gilmores sound till The Wall, kul sammanträffande är det i alla fall).

Foto: Lato

Foto: Lato

3 svar på ”Äta i Dubrovnik & Bijelo Dugme

  1. OH YES SIR!!
    Jag gillar Balkanrock! ”Förr” hade vi Makedonsk Tv i det kommunala TV-utbudet. Inte nu längre.. Men då fick man en rejäl dos balkanmusik varenda lördagsnatt. Inte bara rock utan även traditionell musik. Numera får jag nöja mig med att samla på tips och är tacksam för alla bidrag. Bijelo Dugme finns minsann även på Spotify, så här skall det diggas!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *