Lost Angeles

Colosseum, och för den delen även den senare upplagan Colosseum II, var ytterligare en ”supergrupp” sammansatt av kända musiker som JohnColosseum Hiseman, Dave Greenslade och Chris Farlowe. En höjdpunkt i Colosseums andra sättning med bland annat Dave Clempson var ett livealbum som spelades in i Manchester 1971. Snart sagt allt från den här konserten är klassiker och vi lyssnar på Lost Angeles, inte minst för att den lika magnifikt briljanta som irriterande ofta bortglömde Clempson får visa lite grann av vad han kan göra för att förgylla vår vardag med sin gitarr och wahwahpedal.

3 svar på ”Lost Angeles

  1. I början kan man tro att det är Deep Purple och John Lord som håller på, men är det kanske tvärt om att John Lord lånat några takter från Colosseum.

    • Vem vet, helt klart är Dave Greenslade också en av de stora klaviaturspelarna och han hade mycket gott på sitt samvete redan före Colosseum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *