Benu, San Francisco & The Mowgli’s

Det här med mat- och vinpaket kan vara himmel eller helvete. Talar vi lite mer finkrog och en seriös krögare, som inte i första hand behöver rensa i källaren, och en begåvad och kunnig sommelier, som faktiskt kan paraBenu, SF ihop mat och vin utifrån egen känsla och inte en manual, kan det bli hur bra som helst. Det sistnämna gäller i allra högsta grad för Benu, downtown San Francisco. Yoon Ha är en av världens bästa sommelierer och det är ett nöje att bli vägledd av denne ödmjuke Bacchus tjänare. Lyhörd, diskret och kunnig förklarar han med fingerspetskänsla sina idéer och vinval – val som i bästa mening förmår överraska och, inte minst, behaga. Utmärkt, molekylärinspirerad mat, perfekt service och en världsstjärna bakom vinerna. Klart ni ska gå på Benu nästa gång ni är i Bay Area. San Francisco. (Gammal intervju med Ha för hugade)

2 svar på ”Benu, San Francisco & The Mowgli’s

  1. Jag älskar Benu, har varit där flera gånger och tar alltid meny och vinpaket. Ett av de bästa och mest träffsäkra. Har också varit där med grupper som är lyriska.

    Redan på tiden då Corey Lee var kökschef på The French Laundry älskade jag hans mat, men den har utvecklats ännu mer åt egen stil, med större koreanska influenser. I stil är han som Sayan Isaksson på Esperanto …

    • Kul att höra! Och med andra ord måste jag kolla upp Esperanto, som jag skam till sägandes aldrig ätit på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *