8 svar på ”Vienna

 1. Jag blir tårögd är du tar upp det gudomliga 80-talet. Har även haft förmånen att bevittnat U-vox live och har aldrig sett ett häftigare trumsolo.
  http://www.youtube.com/watch?v=rTUoYDYcM0o

  Min favorit hos U-vox är annars:
  http://www.youtube.com/watch?v=mW9ImnTL2jk

  Midge Ure gjorde även en halvbra solokarriär
  http://www.youtube.com/watch?v=xp20I5dgrRs

  Annars har du nedan en goding där intervjuaren inte kan hålla reda på dem Venice och Vienna:)
  http://www.youtube.com/watch?v=7SQ8Hcn2LZ4
  Mycket stor humor

  Skall inte vara en tradig besserwisser men Ultravox får nog anses vara en ”new wawe” grupp och inte en syntgrupp.

 2. Kul du sett dem live och visst kan jag vara med på new wave, fast visst är de i gränslandet om du jämför med mer renodlade new wave-band? Och tack för den pinsamma intervjun! Så hemsk att man knappt orkar se den! Samtidigt bara en av otroligt många pinsamma grejer från Måndagsbörsen, som ofta bjöd på bra musik och hemska intervjuer och totalt ocoola programledare. http://youtu.be/wa2N_RwJTHk

 3. Jo, jag håller med dig om U-vox, dem hamnar i det berömda gränslandet mellan new wave och synt.

  Många artister är svåra att intervjua men pinsamheterna i MB gjorde dem inte mer öppensinnade.

  Förresten, vi drack Leon Dormido i helgen. Ett bra vin tyckte vi. Rätta mig om jag har fel men var det inte en klar smak av lakrits/svarta vinbär/bigaråer och har inte många Rioja-viner gått ner sig efter den stora boomen för ett antal år sedan?

  • Kul ni gillade Leon Dormido och visst kan man hitta allt det du nämner.

   Nja, jag förstår vad du menar med att många Rioja-viner gått ner sig sedan den stora boomen, men jag tror att det hela mest beror just på att det var en rejäl boom och hajp. En del av de viner som då hyllades betraktas idag som mer vanligt förekommande ”power-viner” och hålls därför inte lika högt, men vinerna i sig är som tidigare. Andra har säkert tacklat av lite därför att all den nya utrustning de startade med under booomen nu åldrats, och då inte minst faten som vissa obetänksamt behållit för länge.

   Den som tittar på Rioja idag bör botanisera bland klassikerna, flera av dessa har snarast lyft sig de senaste åren och/eller lyckats ta med sig de klassiska koncepten in i vår samtid, t ex Muga, och andra gör bra det de alltid gjort, t ex Viña Tondonia. Och så har du en del som försöker gå sin egen väg vid sidan om allt det där, t ex Leon Dormido.

 4. Tog dig på orden och beställde hem Prado Enea. Om även den faller oss i god jord, hur länge kan man lägga undan den och Leon?

  • Prado Enean är enormt god redan nu, men vill du spara den i källaren kan du lugnt lägga undan den 10-15 år, och förmodligen tio år till sedan även om vinet då blir mera ”gammalvekt”, alltså tappar en del av sin struktur och mer blir ett kul och gott vin att öppna, prova och dricka men kanske inte lika bra till mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *